01.07.2020, 09:00 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Unge enhjørninger får kontrakt

Louise Bak Jensen og Olivia Simonsen har begge skrevet kontrakt fra den kommende sæson

Herning-Ikast Håndbold har sikret sig to unge spillere til fremtidens ligahold. Klubben har skrevet kontrakt med 19-årige Olivia Simonsen og 18-årige Louise Bak Jensen for henholdsvis en enkelt og to sæsoner.

Begge spillere har gennem en årrække været en del af talentmiljøet i Ikast, hvor de har været elever på ISI og nu er en del af Sportstar College. Samtidig har Louise og Olivia slået deres folder på Herning-Ikast Håndbolds ungdomshold. Her har de været en del af den talentfulde 00/01-årgang, som har vundet op til flere ungdoms-DM- og pokaltitler gennem de seneste år.

Fra U19-profiler til de voksnes rækker

Både Louise og Olivia har gennem den seneste sæson været bærende profiler på HIH’s U19-hold, hvor de var med til at føre holdet frem til årets DM-stævne, som desværre blev aflyst som følge af COVID-19.
På U19-holdet har begge spillere vist deres store engagement og vilje til at lære og udvikle sig. Samtidig har de været en fast del af ligaholdets træning den seneste sæson.

Både Olivia og Louise fik deres førsteholdsdebut for Herning-Ikast Håndbold tilbage i 2019, da de var med i EHF Cup-kampen på udebane mod IK Sävehof. En kamp som Herning-Ikast Håndbold vandt 33-23, og hvor både Olivia og Louise fik en del spilletid.

Olivia Simonsen kommer fra Skjern og har fået sin håndboldopdragelse i Skjern Håndbold, indtil hun tog på ISI. Hun huserer på venstre back og har været en af sæsonens største profiler i U19-ligaen. Hun er en alsidig håndboldspiller, som er god i alle spillets facetter.
Kontrakten med Olivia Simonsen er gældende indtil sommeren 2021.

Louise Bak Jensen startede sin håndboldkarriere i Thy Håndbold, inden også hun drog på efterskole på ISI. Louise vogter målet, og hun har været en fast del af de danske ungdomslandshold siden 2016. Hun var senest udtaget til U20-landsholdets kampe i Rusland i marts måned, som dog blev aflyst grundet COVID-19. Louise er ikke en af de højeste målmænd, men hun udnytter i stedet sin hurtighed og er kendt for altid at være yderst velforberedt på sine modstandere.

- Vi glæder os til at følge Louises udvikling i den kommende sæson, hvor hun skal lejes ud. Samtidig glæder vi os til at se Olivia blive en fast del af ligatruppen og se hende lægge endnu flere lag på sit spil.

Kontrakten med Louise Bak Jensen er gældende indtil sommeren 2022. Det er planen, at Louise i første omgang skal udlejes til en endnu unavngiven klub i det første år af sin aftale.