25.02.2018, 17:30 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

Uafgjort i europæisk gyser – kvartfinalen lever endnu

Efter en nervepirrende pointdeling mod Krim, tyder det på dansk drama om kvartfinalebilletten i Champions League

For et år siden var Krim Mercator også på besøg i ulvehulen, hvor FCM Håndbold pillede alt spænding ud af opgøret med en 9-målssejr. Men denne gang blev det helt tæt. Det lykkedes FCM Håndbold at kæmpe sig tilbage i kampen, hvor Krim førte komfortabelt i store perioder. I slutfasen var det FCM, som var tættest på at løbe med de to point, men opgøret endte 24-24 efter en nervepirrende slutning. Dermed er det stadig åbent, hvem af de to hold, inklusiv NFH, som tager den sidste adgangsgivende kvartfinaleplads, men det tyder på en dansk duel mellem FCM og NFH.

Gæsterne bedst fra start
Krim-holdet tog hurtigt en komfortabel føring i IBF Arena. FCM-forsvaret havde problemer med at lukke ned for slovenernes stregspil, hvor Olga Perederiy efter et lille kvarter skød Krim på 4-8. Kort efter fulgte talentet Elizabeth Omoregie op med sin tredje scoring. Det fik Veronica Kristiansen til at sætte gang i sit rappe fodtøj. Godt fulgt op af tre sikre straffescoringer fra hendes landsmand Helene Fauske, var midtjyderne tilbage i opgøret 9-10, syv minutter før pause.

Derefter fulgte et tæt parløb frem mod halvlegen. FCM fik godt fat i defensiven, og Jessica Ryde diskede op med vigtige redninger i målet, blandt andet på en hel fri chance to minutter før pause. Men FCM-jublen fik hurtigt en ende, da dommeren resolut pegede straffekast. Det var Kristian Kristensen ikke tilfreds med, og han måtte tage en peptalk med dommeren, som hev det gule kort op af lommen.

Kort efter fik FCM Håndbold straffe i modsatte ende, om det omsatte Helene Fauske for fjerde gang på fornem vis. Dermed blev pausestillingen 12-13.

Brandvarm Augustesen
Begyndelsen af anden halvleg blev resultatmæssigt en gentagelse af første halvleg. Gæsterne fik skabt sig et lille hul igen. De første tre Krim-angreb dømte dommerne straffe, og slovenerne fik held på to af dem.

Efter 37 minutter var stillingen 14-17, men hunulvene gav ikke slip. Tværtimod. Slovenernes fejl blev flere og flere, og det samme blev FCM-målene. Dermed kunne Tonje Løseth udligne til 19-19 efter 45 minutter, og kort efter fulgte Mie Augustesen op med sit sjette mål på en kontrascoring til 20-19. Det fik tilskuerne og FCM-bænken op af stolene. For første gang, siden det allerførste mål, var FCM Håndbold i front.

Med syv minutter igen var det unge Helene Kindberg, der for alvor er ved at spille sig ind på ligaholdet, som scorede til 22-20. Men slutningen skulle alligevel vise sig at blive en sand gyser.

Spænding til det sidste
Under et minutter igen var det helt lige 24-24. Kristian Kristensen smed det grønne kort, og den korte peptalk mundede ud i et straffekast til FCM Håndbold med 12 sekunder igen. Presset blev for stort for den ellers træfsikre Helene Fauske. Krim-keeperen fik knæet på bolden, og så gik det ellers hurtigt den anden vej. Gæsterne kom til en afslutningsmulighed, men Jessica Ryde tog en vigtig redning i målet. Kampen sluttede helt lige, 24-24.

Dermed har FCM Håndbold nu 4 point, mens Krim og NFH ligger lige foran med 5 point. De tre hold slås lige nu om den fjerdeplads, som er adgangsgivende til kvartfinalen. Med mindre Krim leverer et mirakel mod Rostov-Don eller Györ, FCM mod Bukarest eller NFH mod Györ, så vil en FCM-sejr hjemme mod Nykøbing Falster i den sidste gruppekamp give hunulvene en fjerdeplads og adgang til den eftertragtede kvartfinale.

Med Champions League følger et tæt kampprogram, og hunulvene skal allerede i kamp igen onsdag. Denne gang i ligaregi hvor de møder Ajax København på udebane kl. 19.00 i Bavnehøj Arena.

FCM Håndbold – RK Krim Mercator: 24-24 (12-13)

Stillinger undervejs: 2-2, 4-5, 4-9, 6-9, 9-10, 10-12, 12-13 (pause) 13-15, 14-17, 18-18, 20-19, 22-20, 23-22, 24-24

Målscorere FCM: Mie Augustesen 7, Helene Fauske 5, Veronica Kristiansen 4, Tonje Løseth 3, Helene Kindberg 2, Louise Burgaard 2

Kampens spiller: Mie Augustesen

Tilskuere: 1.541