12.11.2019, 15:30 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

Tysk-midtjysk institution binder sig til 12. sæson: "Det er en sund klub"

Sabine Englert og Herning-Ikast Håndbold har forlænget aftalen med et år.

Sabine Englert har forlænget sin aftale med Herning-Ikast Håndbold til sommeren 2021.


Da hun kom til Ikast i 2009, havde hun aldrig forestillet sig, at hun skulle blive “håndboldgammel” i det midtjyske. Men niveauet er stadig højt, og rutinen stiger år for år for målvogteren, der i årenes løb har været kampafgørende utallige gange - og deraf fik tilnavnet ‘Den tyske Mur’.

Nu får hun rig lejlighed til at blive kampafgørende mange flere gange. Knap midtvejs i sin 11. sæson i klubben har den snart 38-årige Sabine Englert netop bundet sig til den 12.

- Da jeg kom her i sin tid, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle blive så længe, men det har været en fantastisk rejse. Det er et tegn på, at det er en sund klub, og at det er et godt sted at være både på og uden for banen, lyder det fra Sabine Englert, der fortsætter:

- I min alder begynder man selvfølgelig også at gøre sig tanker om, hvad der skal ske efter håndbolden, men jeg synes stadig, at det er sjovt at spille, og jeg synes, at vi har et rigtig godt og spændende hold i Herning-Ikast Håndbold. Jeg kan se, at jeg stadig kan bidrage i ligaen, og jeg vil gerne være med til at udvikle og hjælpe vores hold. Med mine mange års erfaring kan jeg give erfaringer videre, og i kampe kan jeg måske give holdet mere ro, fordi jeg har stået i mange forskellige pressede situationer gennem årene, fortæller den rutinerede målvogter.

Udviklingspotentiale og titelambitioner
Sabine Englert ser store udviklingsmuligheder i den nuværende trup og håber, at hende og holdkammeraterne kan spille med, hvor det er rigtig sjovt, når sæsonen lakker mod enden.

- Jeg har en forhåbning om og en tro på, at vi kan vinde noget med det her hold. Man har allerede set i denne sæson, at når vi spiller op til vores bedste, så kan vi måle os med alle hold. Mange af os har kun spillet sammen i få måneder, og jeg ser masser af potentiale og muligheder for, at vi kan udvikle os som hold og blive endnu bedre. Jeg kunne godt tænke mig at hente pokaltitlen, som vi skal spille med om mellem jul og nytår, og så kunne det være rigtig fedt at spille med om DM-guldet igen. Jeg mener absolut, at begge dele er realistiske, siger Sabine Englert.

En institution
Bag kulissen er der stor tro på både holdet og den tyske keeper, som man glæder sig over at have forlænget med.

- Vi har et stærkt hold her i HIH, og vi er glade for, at en klasse-keeper som Sabine Englert tror på projektet og tager endnu en sæson i målet. Hun er en meget vigtig del af truppen, og hun udgør en fantastisk målvogterduo sammen med Jessica Ryde, som hun er med til at udvikle. Gennem flere sæsoner nu har Englert været skadesfri, og hun holder fortsat et meget højt niveau og er kampafgørende for os, selv om hun er oppe i årene for en håndboldspiller. Hun må efterhånden siges at være en institution her i HIH og i dansk håndbold, og vi er stolte over at have hende i klubben, udtaler sportschef Jakob Mølgaard Christensen.

Aftalen mellem Sabine Englert og Herning-Ikast Håndbold løber indtil sommeren 2021.