29.01.2017, 16:58 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Truende nederlag blev til knusende sejr

FC Midtjyllands håndboldkvinder fik en god åbning på Champions Leagues hovedrunde.

Trine Østergaard scorede ni gange og blev kåret til bedste FCM-spiller.

 

Til tider var kaosset større end æstetikken, men målene flød, og underholdningen manglede absolut ikke, da sidste års danske mesterskabsduellanter tørnede sammen i Champions League søndag eftermiddag. Både spillere, stab og de 2.249 fremmødte tilskuere i IBF Arena måtte en stor del af følelsesregistret igennem i en noget usædvanlig håndboldkamp.

Farlig fra fløjen
De første syv-otte minutter åbnede helt jævnbyrdigt og ganske målrigt, før hjemmeholdet rykkede fra på måltavlen. Efter bare ti minutter kunne Trine Østergaard score for fjerde gang til midtjysk føring på 9:5, og Sabine Pedersen udbyggede til 10:5 kort efter.

Svensk afsavn
Et spilstop i forbindelse med en skade til Rut Jónsdóttir gjorde imidlertid, at FCM’erne mistede lidt af rytmen, og gæsterne fik relativt ubesværet lov at rykke fra 13:9 til 13:13. Snart var Team Esbjerg endda på 15:18 imod et midtjysk mandskab, der i den grad manglede en skadet Sabina Jacobsen i forsvaret. En meget målrig halvleg endte 17:19, og midtjyderne skulle bruge pausen på at finde nogle andre dyder frem til defensiven.

Hurtige hamre
Stine Jørgensen og Louise Burgaard hamrede dog hver en hurtig pind i nettet efter pausen, og da Veronica Kristiansen også bød ind efter godt 34 minutter, var det atter FCM-pigernes tur til at være foran. 21:20, og opturen fortsatte.

Målmandsklasse og offensiv skarphed
Med et genfødt forsvar som det solide fundament fik Sabine Englert nu også fat mellem stængerne, og med ro om det defensive spil kunne midtjyderne lægge et tungt tryk på vestjyderne i den modsatte ende. Det offensive spil flød tempofyldt og skarpt, og dét udnyttede Linn Blohm til at score til 27:22 på et lob over Filippa Idehn.

Kontrakynisme
Midtjyderne var dog slet ikke færdige med at buldre af sted over for de regerende danske mestre, hvis angrebsspil blev pillet fuldstændig i stykker – også uden den vanlige anfører og forsvarsstyrkvinde, Sabina Jacobsen. Den ene kyniske kontrabølge efter den anden strømmede ned ad banen, og Østergaard udnyttede én af disse til 32:23 og sin foreløbig ottende scoring. Her var kampen 48 minutter gammel.

Knusende sejr
I slutfasen viste værterne ingen nåde over for Team Esbjerg-forsvaret, der var gået i noget nær opløsning, mens esbjergenserne i angrebsspillet ofte tog målvogteren ud i en sidste ”all in”-satsning. Overtallet kunne de dog ikke udnytte over for et stærkt FCM-forsvar og en Sabine Englert, der revancherede en sløj første halvleg med at stå en stor anden halvleg. I stedet udnyttede midtjyderne – herunder Englert – flere gange det tomme mål i den anden ende til lette scoringer og endte med en knusende sejr på hele 38:26.

 

EHF Champions League:
FC Midtjylland – Team Esbjerg 38:26 (17:19)

Stillinger undervejs:
2:0, 4:4, 7:4, 10:5, 11:9, 13:9, 13:13, 15:18, 17:19 (pause), 19:19, 24:21, 29:22, 32:23, 32:25, 38:26 (slut)

Målscorere for FCM:
Stine Jørgensen 12, Trine Østergaard 9, Louise Burgaard 4, Veronica Kristiansen 4, Sabine Pedersen 3, Linn Blohm 3, Rut Jónsdóttir 1, Simone Petersen 1, Sabine Englert 1.

Tilskuere:
2.249 i IBF Arena

Kampens FCM-spiller:
Trine Østergaard