04.03.2018, 17:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

Trods nederlag: FCM Håndbold spillede op med stjernespækket Bukarest-hold

Det var en lige fight frem til det sidste kvarter, hvorefter de rumænske mestre trak fra. Nu ligner det med stor sandsynlighed en dansk duel om den sidste kvartfinaleplads.

FCM Håndbold fik en drømmestart i Bukarest og var foran 3-7 efter bare 11 minutter. Herefter fulgte en lige kamp frem til de sidste 10 minutter, hvor hjemmeholdet trak fra. Slutresultatet blev 29-24. En godkendt midtjysk indsats mod et af verden bedste hold og foran 4000 rumænske tilskuere i Sala  Polivalenta.  

Bukarest er af flere eksperter og FCM-træneren blev udpeget som stor favorit til at løbe med Champions League-trofæet denne sæson. Et kig på holdkortet peger da også i den retning. Hunulvene stod søndag eftermiddag over for store spillere som Cristina Neagu og Isabelle Gulldén. Samtidig har FCM tre profiler ude under lykkelige omstændigheder, og skadeslisten bliver længere, senest med Tonje Løseth der formentlig er ude resten af sæsonen. Men den decimerede FCM-trup lod sig ikke påvirke af rumænernes stjernestatus i kampens indledning.

Midtjysk drømmestart
Sabine Englert var kynisk mellem stængerne og en bagkæde bestående af Veronica Kristiansen, Helene Fauske og Louise Burgaard pressede på i angrebet. Det tryk havde hjemmeholdet svært ved at modstå. Og efter 11 minutter smed Mie Augustesen en bold tværs igennem feltet til en svævende FCM-anfører, som bankede bolden i nettet til 3-7.

Herefter steppede rumænerne ind i kampen. Særligt Cristina Neagu tog sagen i egen hånd og sendte vellykkede kanonkugler afsted, og efter 24 minutter var det helt lige 10-10. Trods det store pres fra rumænerne – både på banen og på lægterne – holdte midtjyderne stand frem til pausen, hvor Bukarest var foran med et enkelt mål, 13-12.

Svær slutfase
Hjemmeholdet kom bedst ud til anden halvleg og var hurtigt foran 15-12, men midtjyderne leverede et lille comeback, og så var det igen helt lige. Angrebsspillet flød fint for FCM Håndbold. Med 13 minutter tilbage havde Helene Kindberg en kontramulighed for at sende midtjyderne op på siden af Bukarest til stillingen 20-20, men målet udeblev, og så skruede rumænerne bissen på.

Et senarie tilsvarende det omvendte opgør udspillede sig i kampens slutfase. Bukarest skabte et hul, men midtjyderne pyntede på det til sidst, og opgøret endte 29-24. Udfaldet ændrer ikke på, at FCM Håndbold stadig har en god chance for at spille sig videre til kvartfinalen. Med mindre RK Krim Mercator leverer et mirakel ude mod mægtige Györ, står den sidste kvartfinaleplads i gruppen mellem FCM Håndbold og Nykøbing Falster i næste weekend.

CSM Bucuresti – FCM Håndbold: 29-24 (13-12)

Stillinger undervejs: 2-2, 3-5, 3-7, 6-8, 8-8, 10-11, 13-12 (pause) 15-12, 16-15, 20-19, 23-19, 27-21, 29-24

Målscorere FCM: Veronica Kristiansen 6, Helene Fauske 5, Annika Jakobsen 3, Judith Sans 2, Helene Kindberg 2, Emma Friis 2, Louise Burgaard 2, Louise Ellebæk 1, Mathilde Bjerregaard 1