15.06.2021, 13:21 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Tre HIH-spillere udtaget til DHFs udviklingstrup

At der er masser af talent i Herning-Ikast Håndbold er der ingen tvivl om, og det er netop blevet bekræftet af DHF, der har udtaget tre af vores spillere til udviklingstruppen.

Udviklingstruppen er et samarbejde mellem DHF og Team Danmark, og har til formål at identificere fremtidens A-landsholdsspillere, hvor blot ti spillere ad gangen er samlet. Truppen har eksisteret siden 2018, og har allerede rykket flere spillere op i A-landsholdstruppen.

Og det er netop denne oprykning af blandt andre Emma Friis, der har gjort, at der nu er blevet plads til nye spillere i truppen, hvilket betyder, at Naja Nissen, Cecilie Brandt samt Julie Scaglione er blevet en del af udviklingstruppen.

”Vi er stolte over, at være beriget med så mange dygtige håndboldspillere i Herning-Ikast Håndbold, og vi ser frem til, hvad fremtiden kan bringe for disse 3 unge spillere, som alle skal have et kæmpe tillykke med udtagelsen", siger Daniel Grønhøj, der også noterer sig, at tidligere HIH-spillere som Emilie Steffensen og Louise Bak Jensen, der nu spiller i henholdsvis Nykøbing Falster og Ringkøbing Håndbold, er at finde i truppen.

Emma Friis, der så små er ved at være klar igen efter sin skade, har været glad for sin tid i udviklingstruppen, der i følge hende selv, har rykket hende som både spiller og person.

”Jeg har været sindssygt glad for det. Jeg har fået meget hjælp til min styrketræning, hvor eksperthjælp i form af samtaler og speciallavede programmer har udviklet mig. Informationen og vejledningen har dog ikke kun hjulpet mig fysisk, men jeg er også blevet klogere på mig selv som menneske og håndboldspiller. Jeg ved nu, hvordan jeg skal dossere min træning, hvordan jeg gør det rigtige for min krop med min kost og hvordan jeg skal aflæse mine træningsresultater,” siger Emma Friis til DHFs hjemmeside.