08.02.2017, 12:00 | Af: Martin Dons | Foto: FC Midtjylland

Talentfuld svensk keeper skifter til FCM Håndbold

FCM Håndhold har sikret sig svenske Jessica Ryde fra den kommende sæson

Det bliver et kompetent og spændende målmandsteam, som FCM Håndbold råder over i næste sæson. Håndboldligaens øjeblikkelige nummer et har nemlig sikret sig den 22-årige svenske målvogter Jessica Ryde.

Og det er en svensker med et spændende potentiale, der efter sommerferien checker in på den midtjyske hede. Ryde blev i 2015 kåret til årets komet i svensk håndbold, og cheftræner Kristian Kristensen ser da også et stort potentiale hos den unge keeper, der er hentet i svenske H65 Höör.

- Man kan sige, at i første omgang skal Jessica stå lidt i mesterlærer hos Sabine Englert, men jeg forventer også, at hun over en periode kommer ind og spiller en større rolle. Hun har en spændende fysik og har en god træningsmoral. Hun blev kåret til årets komet i 2015, og hun har været med til at vinde Cup Winners Cup, og der er ingen tvivl om, at hun har potentialet til at nå det højeste internationale niveau, siger cheftræner Kristian Kristensen.

Det er da også med henblik på at udvikle sig yderligere og tage næste skridt i karrieren, at Jessica Ryde har skrevet kontrakt med FCM Håndbold.

- FCM er en klub, som jeg kan udvikle mig i. Det bliver lærerigt at træne sammen med Sabine Englert. Samtidig er det et spændende hold at komme ind på, som både spiller Champions League og er med helt fremme i den danske liga, siger Jessica Ryde.

- Jeg skal tage det næste skridt i min karriere i FCM. Jeg håber på at spille så meget som muligt, men jeg kommer også for at blive en bedre målvogter, siger Ryde, der beskriver sig selv om en energisk keeper med stor vindervilje.

Det er en betragtning, som direktør i FCM Håndbold Jakob Mølgaard Christensen er enig i.

- Jessica er en seriøs og godt trænende målvogter, som vi ser et stort udviklingspotentiale i. Hun er en høj keeper med en god positionering, og hun har allerede stået flere sæsoner i den bedste svenske liga, siger direktøren.

FCM Håndbold har hentet Jessica Ryde på en to-årig aftale.