19.04.2022, 09:17 | Af: Jonas Hooge | Foto: Erik Laursen

"Tager det som et kæmpe kompliment"

I denne uge er der landsholdssamling, og vi har tre danske spillere udtaget til de to EM-kvalifikationskampe der skal spilles henholdsvis onsdag og lørdag.

Onsdag gælder det Østrig, hvor Sonja Frey er udtaget, mens det lørdag gælder Færøerne i Arena Næstved. Fra Herning-Ikast Håndbold er Simone Petersen, Emma Friis og Cecilie Brandt udtaget, og inden afgang mod landsholdslejeren tog vi en snak med Simone Petertsen, der så småt er ved at være fast inventar på landsholdet. Noget som playmakeren dog på ingen måder tager for givet.

"Jeg tager en samling ad gangen, og tager det som et kæmpe kompliment, hver gang jeg bliver udtaget. Jeg prøver hver gang jeg er med, at blive spillet mere med i spillet og lære de andre mere at kende i forhold til spillerytmer. Det er svært, når der går så lang tid imellem hver samling, men jeg føler helt sikkert, at jeg kendskabet bliver bedre og bedre. Jeg føler mig godt tilpas på holdet, så det bliver lettere for hver gang, både i forhold til de andre spillere og trænerstaben", fortæller Simone Petersen.

Først venter Østrig på udebane, hvorefter turen går hjem til Danmark, hvor landsholdet på lørdag møder Færøerne i Arena Næstved. To kampe, der på papiret ser overkommelige ud, og to hold som vi også tidligere har slået i EM-kvalifikationen.

"Vi har mødt begge hold før, og selvom at kampen mod Østrig blev lidt tæt til sidst, så bør vi være et bedre hold. Østrig, godt anført af Sonja Frey, havde succes med deres 7 mod 6 spil, så vi skal være klar i de kampe for at få to point med hjem, men det er hold, både Østrig og Færøerne, som vi skal slå", fastslår playmakeren.