01.08.2021, 11:30 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Sportslige reaktioner siden sidst

Siden sidste nyhedsbrev, har vi været i kamp tre gange. To gange Bambusa Kvindeliga, og en enkelt kamp i Santander Cup, hvor det gjaldt kvartfinalen mod Silkeborg-Voel.

Efter en kamppause på ni dage, mødte vi på hjemmebane Nykøbing Falster den 22. september. Det var tilmed vores første TV-kamp på hjemmebane i denne sæson, hvilket altid giver en ekstra dimension til en ligakamp. Vi kom, helt naturligt, ind til kampen med en god portion selvtillid efter fire sejre i de første fire kampe, og det skulle hurtigt vise sig, at vi havde krammet på de blå og gule fra Nykøbing. 

Havde man håbet på en tæt og nervepirrende kamp, så blev man slemt skuffet, dertil var forskellen på de to hold denne aften for stor. Ved pausen stod det 24-12, og dermed var det udelukkende et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle være. Kampen sluttede 42-30, og det var en særdeles tilfreds cheftræner, der kunne gøre status efter kampen:

”Det var en god kamp, med masser af mål, og 1. halvleg var måske den bedst spillet halvleg i min tid som træner i klubben. Det hele fungerede, og vi fik i den grad løbet med Nykøbing, der slet ikke kunne følge med. Efter pausen bytter vi lidt mål, hvilket i situationen nok er naturligt, men vi lukker nok lige rigeligt med mål ind, om end jeg også vil rose spillerne for, at vi formår at holde fokus og på ingen måde får inviteret NFH ind i kampen”

Tirsdag den 28. september stod den så på kvartfinale i Santander Cup, hvor vi på udebane mødte Silkeborg-Voel i Jysk Arena i Silkeborg. Det blev en kamp, hvor der skulle kæmpes for hver en centimeter på banen, og det var vel det man kan kalde for et vaskeægte pokaldrama, der endte med en sejr til os på 28-26, hvilket sender os i Santander Final4 senere i denne sæson.

”Vi vidste, at det kunne blive en fighterkamp, hvor vi måtte slide for det og samtidig give Silkeborg-Voel kredit for at spille godt og forsøge at tage noget initiativ. Jeg vil dog sige, at efter en lidt ”shaky” start, så er det Filippa Idéhn i målet der volder os problemer, fordi vi skaber et væld af chancer og brænder for mange. Det er med til, at vi hele tiden holder døren på klem, og gør det svært for os selv, men overordnet set, synes jeg vi spiller en fin kamp og kæmper godt for det”, fortalte Kasper Christensen efter kampen i Jysk Arena.

Vi sluttede ugen af med det klassiske møde mellem os og Viborg HK i Vibocold Arena, måske også kendt som Viborg Stadionhal. Begge hold kom ind til kampen som ubesejret i Bambusa Kvindeligaen, så der var lagt i kakkeloven til et brag af en kamp. Det blev til en start en tæt affære, hvor de to hold fulgtes ad, til en pauseføring til os på 14-13. Efter pausen trak vi hurtigt fra, fik et hul på fem-seks mål, og herfra var der klasseforskel på de to mandskaber på dagen. Vi endte med en sejr på hele 33-23, blandt andet på 11 mål af Ingvild Bakkerud.

"Vi havde bestemt ikke regnet med, at vi ville besejre Viborg på den her måde, men det gjorde vi, og det er virkelig fedt. Det var en intens 1. halvleg, hvor det er meget lige, men vi får hurtigt skabt et forspring i 2. halvleg og derfra kører vi bare på, og så er det jo herligt for mit eget vedkommende at score 11 mål, det er altid rart, når tingene lykkes", lød det fra en særdeles glad Ingvild Bakkerud, der søndag drog hjem til Norge, hvor hun den 7. oktober skal med det norske landshold til Slovenien.

Efter sommerpausen har vi nu spillet otte kampe, seks i Bambusa Kvindeligaen og to i Santander Cup, og det er blevet til lutter sejre, så en god følelse at gå til halvanden uges kamppause med. Næste hjemmekamp er den 13. oktober, hvor vi møder Odense Håndbold i IBF Arena klokken 18.30, hvor målet er mindst 2000 tilskuere til topkamp.