09.04.2017, 18:52 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FCM Håndbold

Snævert FCM-nederlag mod verdensstjernerne

Hjemmeholdet manglede den sidste skarphed og det sidste held i nederlaget på 26-28 til Vardar.

Med et flot comeback i anden halvleg bevarer FC Midtjylland håbet om en plads i Champions League-sæsonens Final 4-stævne. Minus syv blev begrænset til minus én – og i sidste ende et nederlag på to mål – da én af favoritterne til titlen, HC Vardar, var på besøg i Ikast. Dermed venter der en svær – men ikke umulig – opgave for midtjyderne, der spiller returkamp i Skopje på lørdag.

Indledningen var god for hjemmeholdets vedkommende. Men føringer på 3-2 og 4-3 blev til 4-7 og makedonsk momentum, og forsvarsmæssigt kunne FCM’erne slet ikke få fat. Som en konsekvens deraf havde målvogterne heller ikke tur i den; trods keeperbytte undervejs var der endnu ikke registreret en midtjysk redning efter 20 minutter.

Mødet med Vardar var i forvejen en svær opgave, men et virvar af kaotiske dommerkendelser – der særligt i første halvleg ikke gik FCM’s vej – gjorde bestemt ikke opgaven lettere. Først modtog Sabina Jacobsen en helt vanvittig udvisning, og snart efter fik makedonerne et straffekast foræret. Retfærdigheden skete fyldest, da Sabine Englert reddede forsøget fra syv meter.

Midtjyderne blev dog tromlet af de stærke makedonere i første halvleg. Efter 11-18 stod det 12-18 ved pausen, og anden halvlegs åbning borgede ikke umiddelbart for et comeback.

Men hjemmeholdet spiste sig langsomt ind i opgøret, og med en teknisk flot afslutning reducerede Emma Friis til 18-22. Herefter blev Sabine Pedersen snydt af dommerne for en yderligere reducering, men stregspilleren revancherede sig i det efterfølgende angreb, og så var FCM kun nede med tre.

Selv samme Sabine Pedersen måtte dog snart se sig ramt af endnu én af mange tossede kendelser denne dag, hvilket sendte hende på bænken i to minutter. Retfærdigvis skal det siges, at den efterfølgende udvisning til Andrea Penezic heller ikke var til at få øje på. Det ungarske dommerpar fløjtede for udvisning intet mindre end 13 gange i opgøret – hovedparten i den hårde ende.

De midtjyske piger spillede dog nu med masser af selvtillid, og Linn Blohms tredje scoring på lige så mange minutter bragte holdet helt på omgangshøjde med det stjernespækkede gæstemandskab. 25-26 og syv minutter tilbage.

Mulighederne var der endda for en sen sejr og et vildt comeback mod storholdet, men den afgørende skarphed i spil og chancer var fraværende. Det sluttede 26-28 i den første af to kvartfinaler mod HC Vardar.

Stillinger undervejs:
3-2, 4-4, 4-7, 6-7, 9-14, 11-18, 12-18 (pause), 15-20, 18-22, 21-24, 21-26, 23-26, 26-27, 26-28 (slut)

Målscorere for FCM:
Trine Østergaard 5, Louise Burgaard 4, Linn Blohm 4, Stine Jørgensen 4, Veronica Kristiansen 3, Sabine Pedersen 3, Emma Friis 2, Sabina Jacobsen 1.

Kampens FCM-spiller:
Emma Friis