13.12.2021, 11:29 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

"Sjovt at få lov til at bidrage under VM"

VM for kvinder er i fuld gang, og mens vi har flere af vores spillere afsted med diverse landshold, så har vi også vores træner afsted, dog ikke i Spanien, men i Odense, hvor han agerer ekspert for TV2.

Kasper Christensen har blot været træner for et kvindehold i halvandet år, men er alligevel blevet spurgt af TV2, om han under VM vil være håndboldekspert, primært i forbindelse med Danmarks kampe, hvilket han har sagt ja tak til, og derfor kan man i disse dage se ham dukke op på skærmen i studiet i Odense sammen med Morten Ankerdal og Lotte Grigel.

"TV2 ringede og spurgte om jeg ville være med, og det ville jeg naturligvis godt. Jeg synes det er sjovt at få lov til at bidrage under VM med den håndboldviden jeg har, og være med til at formidle det ypperste produkt vi har på kvindesiden, nemlig landsholdet under den største turnering. Det er klart, at det er en anden måde at formidle på, end hvad jeg normalt gør over for holdet eller andre trænere, da der er grænser for, hvor nørdet det skal være og hvilke termer man kan bruge, når det er hele Danmark der skal være med", fortæller Kasper Christensen, der også har kommenteret nogle kampe, og det har han lige skullet vænne sig til.

"Det er noget man lige skal finde ind i en rytme med, i forhold til hovedkommentatoren, hvor man skal finde ind i et samarbejde med den pågældende, men jeg føler det er gået fint, og i og med at jeg ved hvad jeg taler om og godt kan lide at formidle, så har det været en god oplevelse. Modsat i studiet, så er der mere tid til at snakke om kampen og kommentere på konkrete ting, og det passer mig ganske godt"

Kasper Christensen er stadig relativ ny i kvindehåndbold, og for ham er en slutrunde derfor også en chance for, at få set en masse håndbold og kigget på nogle spillere, som ellers ikke til dagligt er i fokus.

"Det er klart, at for mig der er relativ ny kvindetræner, er det godt at få set en masse håndbold, fordi det giver en bred viden om de spillere der gør sig rundt omkring, både nu og også spillere vi skal møde i Europa snart, og er i det hele taget en god måde at få viden omkring, hvad der rører sig. Det har været svært at skifte fra herrer til kvinder i forhold til den database af viden man helt naturligt får, ved at se en masse håndbold. Før så jeg jo mest herrehåndbold, og ikke særligt meget kvindehåndbold, mens det er lige omvendt nu, og det tager bare lidt tid, at få lært folk at kende, så derfor kan et VM også bruges til dette"

Næste gang du kan se Kasper på skærmen er i morgen, når vi møder Brasilien i kvartfinalen.