10.07.2020, 13:00 | Af: Herning-ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Simone P vender hjem til HIH

Stillet fri af Metzingen

22-årige Simone Catrine Petersen vender fra på mandag tilbage til Herning-Ikast Håndbold efter tre sæsoners fravær, og erstatter dermed i en vist omfang Jeanett Kristiansen, som før ferien skiftede til Våg Vipers.

Simone Petersen kom til der tidligere FCM håndbold som 16- årig i 2014, og var som U18 spiller med til at blive både dansk mester og Europamester. Simone gør sig på både venstre back og playmaker, ligesom hun er fantastisk i spillet fred af banen.

Efter tre år på Sportsstarcollage Ikast-Brande og med studentereksamen fra Ikast-Brande Gymnasium, skiftede hun som 2. års senior til Aarhus United, hvor hun både nåede at spille Final 4 og blive kåret som årets spiller, inden hun før sidste sæson skiftede til tyske TuS Metzingen.

Med dette skifte mistede hun landstræner Klaus Bruun Jørgensens fokus, og røg ud af bruttotruppen til A-landsholdet, men gjorde det rigtig godt på det sydtyske mandskab, der lå nummer 3 i Bundesligaen, da corona-epedemien satte en stopper for det hele.

Den gav også Metzingen så store økonomiske problemer, at de var villige til at slippe den 182 cm høje bagspiller, da der kom en føler fra hendes tidligere klub, og pludseligt er tingene gået rigtig stærkt, så både spiller og flyttelæs når Danmark på søndag - dagen før træningen påbegyndes under den nye træner Kasper Christensen.

 

- Jeg er rigtig glad og stolt over, at vi kan hente Simone hjem til Herning-Ikast. Det passer perfekt ind i vores strategi at hente endnu en tidligere U-spiller tilbage til klubben, siger salgs og sportsdirektør i HIH Daniel Grønhøj.

- I min optik findes der ikke mange bedre håndboldhoveder med dansk pas, og jeg glæder mig rigtig meget til at se hende tilbage. - Simone har haft en rigtig flot udvikling siden hun forlod os, og jeg tror på hun er tilbage omkring A-landsholdet, inden hendes kontrakt med os udløber i sommeren 2022, siger Daniel Grønhøj 

-Jeg forventer, at Simone fortsat vil udvikle sig, og hun bliver en vigtig brik i indfri vores målsætninger  

for den kommende sæson både nationalt og europæisk, slutter Daniel Grønhøj.
 

Glæder sig til at vende hjem

Jeg glæder mig meget til at vende hjem til Herning-Ikast Håndbold. Jeg kender klubben fra mine tre år på college, og jeg ved, at rammerne er helt i top for min viderebragt personlige udvikling som håndboldspiller, siger Simone Petersen i en kommentar til klubskiftet.

- Der en fantastisk stemning i og omkring klubben, som er med til at skabe en helt speciel kulisse og et godt klubmiljø og sammenhold. Jeg ser frem til at komme hjem i en endnu skarpere og mere modnet udgave af mig selv, og føler mig klar til at tage ansvar, fortsætter Simone P.

-Jeg ser mine ambitioner som et perfekt match til Herning-Ikast Håndbold, der sigter mod medaljer og Europa. Nu bliver det dejligt at komme i gang, møde nye og kendte ansigter igen og selvfølgelig skabe resultater, lyder det i mobiltelefon fra Tyskland, mens hun er i færd med at lukke flyttekasser, forud for hjemrejsen.