01.08.2021, 11:27 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Set fra direktørens stol - 2000 til topkamp

Vi kommer ikke uden om det. Vi har fået en rigtig god start på sæsonen, og med sejren i Viborg i lørdags fik vi i den grad vist, at vi skal tages seriøst i forhold til DM-guldet, og nu venter topkampen mod Odense Håndbold, hvor målet er at få 2000 tilskuere i IBF Arena.

At vinde over Viborg HK er altid noget specielt, og når det så sker i Vibocold Arena og på den måde, som det skete i lørdags, så bliver det næsten ikke meget bedre. Det var uden sammenligning sæsonens bedste kamp, hvor vi i den grad fik stemplet ind og sat et klart aftryk om, at vores målsætning der går på, at gøre det bedre end sidste sæson er noget vi mener. At vinde med ti mål i Viborg hører til sjældenhederne, og efter seks kampe er vi stadig ubesejret, og går ind til den kommende kamp mod Odense Håndbold med masser af selvtillid. Samtidig har vi den fornødne respekt og ydmyghed, og som altid klar til at kæmpe til sidste fløjt.

Tirsdagens kamp mod Silkeborg-Voel i Santander Cup er et godt eksempel. Det var ikke alt der fungerede for os, og Silkeborg gjorde det svært for os, men selv da det så sværest ud, kom vi op på hesten igen, og kæmpede og sled os til en sejr. Det var ikke den kønneste kamp i denne sæson, men vi fik i den grad vist, at vi har et hold med moral og vinderinstinkt, der vil det her, og det er jeg sikker på, bliver en afgørende faktor i foråret, når det hele skal afgøres.

Nu er vi klar til Santander Final4, hvilket var første delmål i denne sæson, og det er jeg virkelig glad og stolt over. Vi viser, at vi er et tophold, og at man skal regne med os når medaljerne skal fordeles. Vi vil være bedre end sidste sæson, og det er vi ikke bange for at melde ud.

Vi har igen fået udtaget flere spillere til landsholdet, herunder to til det danske landshold. Emma Friis på venstre fløj og Simone Petersen, mens Ingvild Bakkerud, Stine Skogrand og Vilde Johansen skal afsted med det norske landshold. Som om det ikke var nok, så har vi også Emma Lindqvist og Jessica Ryde til at repræsentere det svenske landshold, mens Sonja Frey skal spille for Østrig, og altså imod Danmark i Forum Horsens.

Med hele syv spillere afsted med landshold, så vidner det om, at vi har kvalitet og mangfoldighed på holdet, og selvom at der altid er en risiko for, at få en spiller tilbage efter en landsholdssamling skadet, så opvejer stoltheden dette. Lige som, at det er vigtigt at vi spiller europæisk, så er det vigtigt at vi har spillere på landshold, da det borger for kvalitet og er med til at udvikle vores spillere og give nye input til dem og dermed også truppen. De bliver matchet med de allerbedste i verden, og det mærkes når de kommer hjem til Ikast igen.

På næste onsdag møder vi Odense Håndbold i det der for alvor kan kaldes en topkamp, og målet er at få mindst 2000 tilskuere i IBF Arena. Vi kan allerede nu fornemme, at der er stor interesse for at komme til håndbold, og mod Nykøbing var der 1500 der fik et brag af en kamp, og derfor mener jeg det er realistisk at vi kan lokke mindst 2000 i IBF Arena, også med tanke på, at det ikke er en TV-kamp. Jeg håber at I vil være med til at skabe en fest, og få så mange som muligt til topkampen mod Odense Håndbold, hvor vi med en sejr, kan spilles os alene på 1. pladsen.