01.08.2021, 10:31 | Af: Jonas Hooge | Foto: Hamistolen

Set fra direktørens stol

Kampen mod Odense Håndbold gik resultatmæssigt ikke som vi havde håbet, men til gengæld fik vi skabt en kulisse, der var en topkamp værdig, og som lover godt for resten af sæsonen, og som også var en indikation på, at interessen for kvindehåndbold er på vej tilbage mod storform.

Det er næsten naturstridigt at en by på Ikast´ størrelse, kan tiltrække så mange fans til håndbold og formå at have så stærk en opbakning fra sponsorerne år efter år, men ikke desto mindre er det det der er tilfældet, og det skyldes naturligvis mange forskellige faktorer. 

En af disse faktorer er tradition. Der er, uden at pynte på sandheden, en stor og vedholdende tradition for at se på og gå til håndbold i Ikast og omegn, og selvom at det ind imellem går lidt op og ned, så er der hele tiden en stor, fast kerne, der bakker op og støtter op, også når det ikke er super sjovt. Det er nok kendetegnet for de fleste traditioner, at der er nogle perioder, hvor tilslutningen er knap så stor, og hvor man lige skal suge luft ind og søge ny inspiration.

Sådan har det også til dels været i Herning-Ikast Håndbold i de seneste år, hvor vi har haft stor fokus på at lave en forretning, hvor der er sammenhæng mellem indtægter og udgifter. Det har haft sine omkostninger, både på og uden for banen. På banen i form af færre spillere på allerøverste hylde og en generelt smallere trup, mens vi uden for stregerne også er blevet lidt færre end vi tidligere har været, og det er i sådanne traditioner, at traditionerne skal stå deres prøve og vise, at fundamentet er stærkt og kan bestå.

Jeg synes vi til fulde kan sige, at den består og har det godt. Vi har formået at få skabt en forretning der løber rundt, endda i en periode, hvor hallerne har været lukket land for alle andre end spillerne, og vi kan med denne sæsons trup også kigge ind i en styrket trup, både på styrken og på bredden. Samtidig kan vi også se, at tilskuerne i den grad bakker op, og er ved at genfinde den stemning, som IBF Arena altid har været kendetegnet af. Sponsorerne har holdt fast, og i flere tilfælde endda opgraderet deres engagement, hvilket jeg på ingen måder ser som noget naturligt, men som jeg føler mig overbevist om, også for en stor dels vedkommende, bunder i tradition. En tradition og en kultur som skal værnes om og ikke tages for selvfølgeligt. Jeg er glad, stolt og ydmyg over det vi har udrettet gennem en svær periode, og det kan ikke siges nok. Uden jer, kære samarbejdspartnere, så stod vi ikke så stærkt, som vi gør i dag.

Jeg er sikker på, at havde man ikke traditionen for håndbold i Ikast og omegn, så havde vi stået et helt andet sted i dag. Vi skal blive ved med at udvikle, fordi ellers så afvikler man, men vi skal gøre det med respekt for traditionerne, fordi det er dem der gør, at vi kommer gennem de mindre sjove perioder.