02.10.2017, 15:15 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Sejrrige præstationer for samtlige hunulve i landsholdsregi

Løseth, Vikki, Burgaard og Blohm hev sig alle sejrrige ud af kvalifikationskampene for deres respektive landhold

En ny uge er startet, og landsholdspillerne er så småt driblet tilbage til klubberne fra EM-kvalifikationskampene. For FCM Håndbolds vedkommende tæller det hele fire af slagsen. Veronica Kristiansen og Tonje Løseth var med for Norge, Louise Burgaard for Danmark og Linn Blohm for Sverige. Alle har de det til fælles, at de, med deres respektive landshold, kan sætte fire point ind på kontoen efter et par sejrrige kvalifikationskampe til EM i Frankrig 2018. 

Onsdag aften krydsede Vikki, Løseth og resten af det norske team klinger med Ukraine. De fik en solid kvalifikationsstart med en sejr på 32-22 over ukrainerne, og FCM Håndbolds anfører kvitterede med fire mål. Søndag aften var det Schweiz, som stod for skud. Den kamp endte ud i endnu i storsejr til nordmændene. De vandt 12-29, og Veronica Kristiansen blev kampens topscorer med fem mål. 

Louise Burgaard var udtaget til den danske trup, men hun måtte overvære resten af holdkammeraterne fra sidelinjen gennem begge kampe, da hun stadig døjer med skulderen. Det blev til to sikre sejre i dansk favør. Først slog de Slovenien hjemme 28-22, hvorefter de søndag aften kørte Island over med en udebanesejr på 14-29. 

Sverige og Linn Blohm tog først hul på kvalifikationen torsdag aften, hvor de mødte Makedonien på hjemmebane. De blå-gule tog en sikker sejr på 38-26, hvoraf FCM-stregen kvitterede med tre mål. Søndag aften kørte svenskerne den sikkert hjem mod Færøerne på udebane, da de besejrede Atlanterhavsøen 15-33. Denne kamp blev den sidste for Linn Blohm i denne sæson, da hun sætter håndbolden på pause grundet graviditet.