28.08.2019, 12:52 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Sæsonens målsætninger er sat

Mathias Madsen fortæller om målsætningerne for sæsonen 2019/2020 og løfter sløret for et nyt spilkoncept.

 

HIH har allerede taget hul på sæsonen med Santander Cup-ottendedelsfinalen mod Horsens, hvor enhjørningerne gik stensikkert videre. Lørdag åbner ligaen, og cheftræneren ser frem til at komme i gang for alvor.

- Vi går en spændende tid i møde. Vi har haft en rigtig, rigtig god opstart, hvor vi har været forskånet for skader og har fået de spillere tilbage, der har slidt lidt i sidste sæson. Stine Skogrand er stærkt på vej tilbage oven på sin graviditet, og Fauske er tilbage efter sin knæskade fra DM-finalen, så det begynder at lysne lidt. Vi har Mathilde Bjerregaard og Julie Jensen ude endnu, men det vidste vi godt, fortæller Mathias Madsen.

Mere fart over feltet
Henover sommeren har holdet arbejdet på nogle justeringer af spillestilen, der fremadrettet vil blive mere offensivt orienteret end, man har set det hidtil.

- Vi har fået konceptet på plads, og vi har fået lagt nogle ting til vores spil, som bliver rigtig spændende. Der kommer mere fart over feltet; vi kommer til at løbe noget mere, og forhåbentlig får vi scoringsfrekvensen lidt mere op, end vi har haft det i de seneste par år, hvor vi har prioriteret defensiven rigtig meget. Nu prioriterer vi tempospillet lidt mere, og jeg håber, det kommer til at kendetegne vores hold igennem sæsonen. Vi har 16 spillere, der er klar til at spille, og kan således skifte mere ud, end vi har kunnet tidligere. Dermed vil vi kunne holde et højere tempo gennem hele kampen. Basen er stadig en stærk defensiv, men man vil nok se, at vi kommer til at modtage lidt flere mål i denne sæson, fordi der bliver flere angreb per kamp, forklarer træneren, der tiltrådte som chef i sommerpausen fra en position som assistenttræner.

Målene er sat
Og det er ikke kun på cheftrænerposten, at Herning-Ikast Håndbold har skiftet ud. En række spillere er fortid i klubben, mens nye ansigter er kommet til. Mathias Madsen ser en både bredere og stærkere trup end i sidste sæson, og dermed tør han og holdet godt at sætte høje interne forventninger til resultaterne i sæsonen 2019/2020.

- Vi har sat en målsætning om at slutte i top fire i ligagrundspillet, hvilket giver point med over i slutspillet. Dertil vil vi i semifinalen igen, og det har vi også holdet til. Set i forhold til sidste år, er vi bredere, og så har vi fået nogle nye kompetencer ind i truppen, hvilket alt sammen gør, at vi kan sætte disse forventninger til os selv. Vi har et godt hold, og det skal vi ikke prøve at tale ned. Vi skal påtage os den favoritrolle, som vi kommer til at have i rigtig mange kampe, lyder det fra Mathias Madsen, før han definerer målene for de andre turneringer.

- I Santander Cup har målsætningen hele tiden været Final 4. Det ændrer sig ikke, selv om vi har trukket Team Esbjerg ude i kvartfinalen, men naturligvis er vi godt klar over, at det bliver hamrende svært. I udgangspunktet er det dog fortsat vores mål, at vi skal spille med om pokaltitlen mellem jul og nytår.

- Europæisk håber vi at præstere lige så godt, som vi gjorde sidste år. Til en begyndelse går vi efter at nå gruppespillet og spille os videre derfra, og så må vi se, hvem vi ender med at møde, siger cheftræneren om sæsonens målsætninger.

På lørdag tager Herning-Ikast Håndbold hul på HTH Ligaen med hjemmekampen mod Ajax København, der spilles kl. 15:00.