24.01.2017, 12:56 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Portræt: Simone Petersen – vil være verdens bedste

Hun er omtalt som et af de største danske håndboldtalenter, men hun vil mere. Hun vil være blandt verdens bedste

I en alder af bare 17 år slog Simone Petersen igennem på den store håndboldscene, og det var ikke hvilken som helst scene. Det var en international en af slagsen. Den unge debutant blev sendt i ilden for FCM’s ligahold i Cup Winners Cup-kampen mod Kuban Krasnodar. Og efter et enkelt minut blandt nogle af de største håndboldstjerner fik hun en central rolle. Der blev dømt straffe til midtjyderne, og skytten hed Simone Petersen.

- Det var helt vildt at få den tillid i min første kamp for ligaholdet - og så endda i en europæisk kamp. Jeg husker en følelse af nervøsitet gå i gennem hele kroppen, så det var en kæmpe lettelse at se den gå ind, smiler Simone Petersen.

Seks trofæer på én sæson
Siden er det blevet til mange ligakampe for den unge playmaker, og i april 2016 kunne hun sætte sin signatur på en toårig kontrakt med FCM Håndbold. Men den største oplevelse i karrieren faldt ifølge Simone Petersen i sæsonen 2014-2015 – en sæson der talte seks guld-titler.

Her var hun med til at vinde guld i pokalturneringen med U18 og liga, DM guld med U18 og liga, Cup Winners Cup med ligaholdet samt EM-guld med U19-landholdet.

- Min første sæson står stadig som noget af det største, jeg har oplevet. Jeg begyndte at træne med ligaholdet tidligere, end jeg skulle have gjort, så det var fantastisk at få lov til at være en del af alle de titler med både liga, U18 og landsholdet. Helt ubeskriveligt, siger Simone Petersen.

Simone Petersen fik sin håndboldopdragelse i TMS Ringsted. Efterfølgende blev det til to sæsoner på KIES (København Idrætsefterskole, red.), hvor hun spillede for BK Ydun.  

Typer som Andersen og Popovic
I dag har Simone Petersen sin daglige gang på Sportsstar College Ikast-Brande, hvor hun er i gang sit sidste år på en tre-årig HHX-uddannelse. Og målene for fremtiden er klar. Hun går efter at blive verdens bedste håndboldspiller.

- Jeg har tit kigget på Anja Andersen og Bojanna Popovic, som begge har kunnet noget ekstraordinært på en håndboldbane. De har inspireret mig til at udvikle mit eget spil, og hvordan jeg på en positiv måde kan adskille mig fra andre spillere. Jeg vil gerne være min egen og samtidig verdens bedste, forklarer Simone Petersen, der ikke er i tvivl om, hvor motivationen kommer fra.

- Jeg er kom til FCM, fordi jeg prioriterer håndbolden højere end noget andet. Jeg har et håndboldhjerte, så for mig er det ikke svært at stå op hver dag og gå på træningsbanen. Samtidig har jeg en fantastisk støtte i mine forældre, som altid bakker mig op og ser mine kampe, forklarer Simone Petersen.

I denne sæson er det blevet til otte kampe samt ni mål i Primo Tours Ligaen fra den talentfulde playmaker.