23.01.2017, 16:32 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Portræt: Louise Ellebæk - et FCM-talent

I september debuterede hun på ligaholdet med et succesfuldt hug fra distancen. Fire måneder senere scorede hun en toårig kontrakt

- Jeg var mega nervøs. Hjertet galoperede afsted i en blanding af spænding og nervøsitet. Så mange mennesker på tilskuerrækkerne var uvant for mig, men jeg prøvede at slå koldt vand i blodet, give den gas og ellers nyde det, så godt, jeg kunne.

Sådan beskriver Louise Ellebæk sin debut på FCM’s ligahold i kampen mod Ringkøbing. Den 18-årige bagspiller gjorde en fin entré på den store håndboldscene med et succesfuldt hug fra distancen.

- Jeg havde på forhånd tænkt, at det kunne være fedt at debutere med et mål. Fra midten lavede jeg en fodfinte mod højre og så op i et hopskud. Det var en fed følelse at så den gå ind. I det hele taget var det skønt at få lov til at komme i kampaktion og ikke blot være en del af træningen, forklarer FCM-talentet.  

Scorer toårig kontrakt
Efterfølgende er det blevet til syv ligakampe samt 11 mål fra den hårdtskydende venstreback. Og de gode aktioner må siges at have båret frugt. I sidste uge kunne Louise Ellebæk underskrive sin unge karrieres første kontrakt – en toårig aftale med FCM Håndbold. Men bag underskriften gemmer sig hård arbejde og mange timer på træningsbanen.

Louise Ellebæk startede sin håndboldkarriere i barndomsklubben HF Mors. I en alder af 12 år rykkede hun til Thisted IK, inden hun som U16-spiller tjekkede ind i det midtjyske på ISI (Idrætsefterskolen Ikast, red.). Det blev et succesfuldt efterår med FCM U16, som kulminerede med DM-guld.

- Det danske mesterskab med U16-holdet er en af mine største oplevelser i karrieren. Jeg var en del af et fantastisk holdfællesskab, hvor alle gav den maks gas for at vinde hver enkel kamp, siger venstrebacken.

Store mål i sigte
I dag går Louise Ellebæk på Sportsstar College Ikast-Brande, hvor hun er i gang sit andet år på en tre-årig HHX-uddannelse. Hun har sideløbende med ligaholdet tørnet ud for U18-holdet, som hun vandt DM-sølv med sidste sæson.

Hun befinder sig godt i hjertet af Midtjylland, men hun er sulten på mere. Målsætningen for de næste to år er klar.

- Jeg skal bruge de næste par år til at udvikle mit spil. Min ambition er at få en større rolle og blive en vigtig brik på holdet, forklarer Louise Ellebæk, hvis helt store mål er at spille sig på A-landsholdet.

Det 18-årige talent er ikke den eneste Ellebæk-stjerne på den danske håndboldscene. Louise Ellebæk er lillesøster til ligastjernen Tobias Ellebæk, som spiller i Aalborg Håndbold.