10.11.2016, 12:50 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Østergaard om landsholdsudtagelsen: Skal ind og tage ansvar

Trine Østergaard er blandt de 16 spillere, som repræsenterer Danmark ved EM i december

FCM Håndbolds Trine Østergaard er efterhånden en fast del af det danske kvindelandshold, og hun er endnu en gang udtaget til truppen, der skal i aktion ved december måneds EM i Sverige. Den målfarlige højrefløj var senest med, da landsholdet spillede Golden League i oktober, og hun er stolt over igen at være på holdkortet.  

- Det betyder rigtig meget for mig at være blandt de 16 spillere, som skal repræsentere Danmark ved EM. Jeg føler, jeg har været en fast del af landsholdet i noget tid, så jeg rigtig glad og stolt over at være med endnu en gang.

- Jeg er den eneste decideret højrefløj der er udtaget, så jeg skal ind og trække en del og tage ansvar. Men i kraft af min tid på landsholdet er det en opgave, som jeg føler mig tryg ved, siger Trine Østergaard, som fik sin debut på A-landsholdet i foråret 2011.

Trine Østergaard er ikke den eneste hunulv, der tager turen over Øresund i december. Landsholdsanføreren Stine Jørgensen og venstrefløjen Fie Woller er, ligesom ved Golden League i oktober, også udtaget til den danske trup.

- Det er altid dejligt at tage af sted med to holdkammerater. Det giver en tryghed, fordi vi kender hinanden ekstra godt. Men jeg kender også en del af de andre piger, og vi har det rigtig godt på holdet - både på og uden for banen. Så jeg håber, vi som hold formår at spille rigtig godt sammen og får en masse gode kampe ud af det, siger Trine Østergaard.