12.11.2016, 17:02 | Af: | Foto: Getty Images

Ny klassepræstation: FCM videre i Champions League!

Midtjyderne besejrede verdens måske bedste kvindehold, Györ, med 27:23 i IBF Arena.

De kan ikke undgå det nu, FCM-pigerne - at gå videre i Champions League. Og dét endda med endnu en kamp at spille og med mindst fire point, der tages med videre i turneringen.

Hjemme i Ikast leverede de midtjyske piger den tredje hjemmesejr ud af tre mulige i årets Champions League, da sejrene over CSM Bucuresti og Rostov-Don blev fulgt op af to point mod ungarske Györ.

Værterne åbnede med stærkt forsvarsspil og keeperspil i verdensklasse, og i modsatte ende omsattes angreb efter angreb til mål. Stine Jørgensens 7:2-scoring fik udeholdets trænerbænk til at anmode om en tidlig timeout.

Det var dog stadig FCM’s kamp. Igen var Stine Jørgensen på pletten, da hun efter godt 20 minutter bankede kuglen ind til 11:4 og noget af en ungarsk mavepuster.

Topklasse fornægter sig dog sjældent, og Györ-spillerne sled sig ind i opgøret og udnyttede kynisk enhver midtjysk fejl. Anita Görbicz omsatte et straffekast til 12:9 og indskrænkede afstanden.

Midtjyderne satte dog turbo på op til pausen. Flot FCM-angrebsspil åbnede for et fløjskud til Trine Østergaard, der scorede sikkert på Eva Kiss, som havde overtaget målmandsposten i halvlegens sidste minutter. De ungarske gæster reducerede, men et hurtigt opgiverkast af Englert gav FCM ti sekunder i angreb, før halvlegsfløjtet lød. Det var nok for Veronica Kristiansen, hvis norske underhåndshammer bragede bolden ned i hjørnet til midtjysk pauseføring på 15:10.

Den norske playmaker lavede fuldstændigt samme nummer, da hun sendte FCM på 17:13. Snart efter reddede Englert straffe, men stadig hang ungarerne på, og Nycke Groot brød igennem til 18:15.

De viljefaste FCM’ere gav sig dog ikke og fortsatte det kompakte og kontante forsvarsspil. Stine Jørgensen udbyggede til 22:17 på straffekast, mens Eduarda Amorim var ude i to minutter, og det begyndte for alvor at ligne endnu en magisk, midtjysk Champions League-præstation i IBF Arena.

Men FCM missede muligheden for plus seks, og to hurtige af gæsterne med 13 minutter igen skabte i stedet fornyet spænding.

Én af dagens allerbedste midtjyder, Sabine Englert, bød dog ind med redninger på Nycke Groot i to angreb i træk, og i den anden ende scorede Louise Burgaard til 24:19 på en lidt heldig afretter.

Tiden løb ud for Györs verdensstjerner, og FCM-pigerne kunne række armene i vejret oven på en fantastisk sejr over det ungarske mandskab – vel vidende, at klubben nu er sikret avancement videre ind i turneringen.

 

Stillinger undervejs:
4:1, 7:2, 8:4, 11:4, 11:6, 12:6, 12:9, 15:10 (pause), 16:13, 20:16, 22:17, 22:19, 24:19, 24:21, 26:21, 27:23 (slut)

Målscorere for FCM:
Stine Jørgensen 8, Veronica Kristiansen 5, Louise Burgaard 5, Linn Blohm 3, Trine Østergaard 3, Sabine Pedersen 1, Fie Woller 1, Mie Augustesen 1.

Tilskuere:
1.981 i IBF Arena

Kampens FCM-spiller:
Veronica Kristiansen