20.02.2017, 12:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FC Midtjylland

Norsk stortalent skifter til FCM Håndbold

FCM Håndbold forstærker sig fra næste sæson med Stabæk-topscoreren Helene Gigstad Fauske

I sidste uge offentliggjorde FCM Håndbold, at norske Tonje Løseth skifter til klubben. Nu kan endnu en nordmand føjes til det midtjyske holdkort, som i forvejen tæller landsholdsbacken Veronica Kristiansen. Den 20-årige bagspiller Helene Gigstad Fauske har skrevet under på en tre-årig aftale med FCM Håndbold fra næste sæson.

- Jeg glæder mig til at skulle spille for FCM. I forbindelse med mit klubbesøg fik jeg et godt indtryk af personerne samt miljøet i og omkring holdet.

- Mit mål ved at prøve kræfter i en ny klub er at udvikle mig endnu mere som håndboldspiller. Og her tror jeg, at FCM Håndbold er det helt rigtige valg for mig. Alt i alt glæder jeg mig bare rigtig meget til at blive en del af holdet og lære spillerne at kende, siger Helene Fauske.

Stort talent der skal forløses i den danske liga
- Helene er et af Norges største talenter. Hun har noget ekstraordinært, som er sjældent set hos de unge. Det kommer blandt andet til udtryk i hendes teknisk-taktiske evner. Helene læser spillet godt og har en fin fysisk profil. Vi tror på, at vi kan udvikle hende til et endnu højere niveau i samklang med vores rutinerede folk, siger cheftræner Kristian Kristensen.  

Det 20-årige talent har allerede spillet to år i den norske liga og er en målfarlig bagspiller. Det har hun bevist i sin nuværende klub Stabæk Håndball, hvor hun topper listen over flest scoringer i sæsonen. Belønningen er kommet med udtagelse til det norske rekrut landshold.

- Vi ser et godt fremtidsperspektiv i Helene. Hun er en alsidig bagspiller, der passer godt ind i den kultur, som vi ønsker i klubben fremadrettet. Hun er hårdtarbejdende, og hendes gode spilforståelse kan udvikles til et meget højt niveau, siger direktør i FCM Håndbold, Jakob Mølgaard Christensen. 

Brikkerne så småt på plads
FCM Håndbold truppen er således ved at være på plads til den kommende sæson. I den forbindelse sendes en spiller videre på nyt eventyr efter indeværende sæson. Det gælder bagspilleren Simone Petersen.

- Vi har i FCM Håndbold været glade for Simones indsats i den midtjyske bagkæde og ønsker hende al mulig held og lykke på den videre færd, siger Jakob Mølgaard Christensen.

De nye ansigter på den kommende FCM-trup tæller, foruden Helene Fauske, den norske back Tonje Løseth, Trine Troelsen på venstreback, den svenske målvogter Jessica Ryde og fløjspillerne Anne Mette Pedersen og Annika Jakobsen.