15.03.2019, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Nordjysk kriger til HIH

Herning-Ikast Håndbold henter venstrehåndet bagspiller hos ligakonkurrent

Foto er venligst udlånt af EH Aalborg.

 

Endnu en brik er på plads til den kommende sæsons Herning-Ikast-hold.

Til sommer forlader Louise Burgaard det midtjyske til fordel for fransk håndbold, men hendes plads på holdkortet kommer ikke til at stå tom. Enhjørningerne har nemlig sikret sig en underskrift fra EH Aalborgs Julie Jensen, der skal supplere førstevalget på højre back, Stine Skogrand.

Den 23-årige spiller ser frem til skiftet og er samtidig bevidst om, at hun går en stor udfordring i møde.

- At komme til en topklub i Danmark var en mulighed, jeg ikke kunne sige nej til. Desuden føler jeg, tiden er moden til, at jeg tager skridtet op for at udvikle mig som spiller. Det bliver en udfordring at gå fra at være en profil og førstevalg til at skulle stå bag Stine Skogrand, men jeg tror på, at jeg kan lære rigtig meget af hende. Jeg glæder mig til at træne på et højere niveau og lægge nogle ekstra lag på både mit spil og min fysik, siger Julie Jensen, for hvem kulturen i HIH også var et afgørende aspekt i beslutningen.

- Der er et rigtig fedt miljø og en god kultur og vindermentalitet i Herning-Ikast Håndbold, som jeg gerne vil være en del af. Det virker også til, at holdet har et rigtig godt fællesskab, hvilket jeg vægter højt, da jeg tror på, at man kommer langt i håndbold med et godt kollektiv.

En fighter med potentiale
Fra sommer overtager Mathias Madsen cheftrænergerningen i Herning-Ikast Håndbold. Han ser gode muligheder for at udvikle på den unge nordjyde.

- Julie har spillet en rigtig fin sæson i Aalborg. Hun er en spændende, ung spiller, som jeg ser udviklingspotentiale i. Det tror vi på, at vi kan forløse, når vi tilknytter hende vores stærke træningsmiljø. Vi forventer ikke, at hun har en stor indvirkning fra dag ét, for tanken er, at vi skal udvikle på hende i de næste mange år, fortæller Mathias Madsen og sætter ord på, hvilken type spiller det er, der fra sommer lander i det midtjyske.

- Vi får en dygtig forsvarsspiller, som kan bidrage med andre kompetencer end Stine Skogrand. Hun er en stor spiller med et fint skud, og trods sin størrelse har hun også nogle eksplosive finter, hvilket gør hende rigtig spændende. Hun er desuden en kriger og en vindertype, der går forrest, og sådanne typer vil jeg rigtig gerne have ind på vores hold, siger den kommende cheftræner.

Også fra direktørens side er der tro på en god fremtid med Julie Jensen i HIH-trøjen.

- Vi er glade for, at Julie kan se mulighederne i vores professionelle setup i Herning-Ikast Håndbold såvel som i hele campusmiljøet. Vores indtryk af hende som både spiller og menneske er rigtig godt, og vi glæder os til at byde hende velkommen som én af enhjørningerne. Hun går en spændende fremtid i møde - det er jeg sikker på, lyder det fra Jakob Mølgaard Christensen.

Den 180 centimeter høje Julie Jensen tiltræder på en to-årig aftale pr. 1/7. Til daglig er hun bosiddende i Aalborg, hvor hun læser til lærer sideløbende med håndbolden.