06.03.2018, 11:50 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

Ni hunulve udtaget til landshold

Der venter landsholdsopgaver til Burgaard, Vikki, Fauske, Ryde og fem unge FCM-talenter

Landholdspausen er lige om hjørnet, og hele ni spillere fra FCM Håndbold trækker i nationaldragten – enten i danske, norske eller svenske farver.

Ligesom det var tilfældet til verdensmesterskabet i december, er Veronica Kristiansen og Helene Fauske udtaget til Norges A-landshold og Louise Burgaard til det danske A-landshold. For alle tre gælder det EM-kvalifikationskampe.

Veronica Kristiansen og Helene Fauske skal få Norge sejrsrigt ud af to opgør mod Kroatien. Kommende FCM-spiller Stine Skogrand er også udtaget og skal bidrage til den opgave. Først går det løs i Kroatiens hovedstad Zagreb den 21. marts, inden returopgøret venter i Nadderud Arena, Norge den 25. marts.

Louise Burgaard og kommende FCM-stregspiller Sarah Iversen tørner ud for Danmark, når de møder Tjekkiet. Tjekkerne er lige nu det bedste bud på en konkurrent til Danmark i kampen om 1. pladsen i kvalifikationsgruppen. Burgaard og Co. starter på udebane i tjekkiske Plzen onsdag d. 21. marts, mens der er returopgør lørdag d. 24. marts på hjemmebane i Ceres Arena, Aarhus.

Jessica Ryde er udtaget til det svenske ligalandshold, som samles for første gang i år i Skövde den 22.-24. marts. Om udtagelsen siger den svenske landstræner Henrik Signell: ”Det er de spillere, vi kender, som er mest interessante lige nu og har de karakteristika, som vi ønsker i et landshold”.

Endeligt er hele fem FCM-talenter udtaget til det danske U20-landshold, hvor der venter to træningskampe mod ligahold i Polen. Det gælder Emma Friis, Louise Ellebæk, Laura Jensen, Nanna Hinnerfeldt og Helene Kindberg. Alle har de optrådt for FCM’s ligahold, senest Nanna Hinnerfeldt der debuterede mod Ajax med en scoring.