22.10.2016, 20:32 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FC Midtjylland

Midtjysk klassepræstation væltede de europæiske mestre

FCM besejrede de regerende Champions League-vindere, CSM Bucuresti, med 24:21.

FC Midtjylland stod over for noget af en mundfuld lørdag aften. Sidste weekend tog holdet hul på Champions League med et nederlag ude mod mægtige Györ, og i kamp to ventede ingen ringere end sidste års vindere af turneringen.

Rumænerne var uden Line Jørgensen, der er på vej tilbage fra skade, men stjernebesatte var de på alle måder stadig – særligt på målmandsposten.

I kampens åbning stod det længe 0:1, hvilket særligt skyldtes en stærk Ungureanu i gæsternes mål. Hele syv minutter var der spillet, før Trine Østergaard fik skudt hul på den rumænske keeper og udlignede til 1:1.

I den anden ende stod Sabine Englert dog ligeledes på et tårnhøjt niveau. Tyskeren afviste igen og igen både bagskytter og fløje fra udeholdet, godt hjulpet af et velorganiseret og aggressivt forsvar. Dét var medvirkende til, at FCM kunne bringe sig i front med 5:3.

Noget decideret hul formåede hjemmeholdet dog ikke at skabe. I stedet kom gæsterne på fuldstændig omgangshøjde, men stadig var det Kristian Kristensens mandskab, der snævert holdt sig i teten. Eliza Buceschi fik chancen på straffe, efter både Veronica Kristiansen og Fie Woller tidligere havde brændt, og den rumænske FCM-playmaker omsatte stensikkert til 6:5 mod sine landsmænd.

I allersidste minut op til sidebyttet var det dog atter Bukarest-holdets tur til at komme foran, og som modsvar måtte midtjyderne lade sig nøje med Stine Jørgensens brag på sammenføjningen. 9:10 var stillingen ved pausen.

Rumænerne med Jakob Vestergaard i spidsen kom først på tavlen, men herefter fik FCM-pigerne tændt for den effektive kontramaskine. Holdet gik fra 9:11 til 15:12, og selv om det blev 15:15 på en hammer af Linnea Torstenson, så fortsatte værterne ufortrødent. Mie Augustesen nettede fra fløjen, og Veronica Kristiansen scorede fra egen banehalvdel i et tomt mål til 17:15.

FC Midtjylland holdt fortsat et fast tag om opgøret, men de regerende Champions League-vindere ville ikke give slip. Først da Eliza Buceschi skabte en ny tremålsføring til ulvene, tegnede det for alvor godt. Her resterede bare fem minutter.

Den lovende føring cementerede Veronica Kristiansen, da hun brød igennem og gjorde det til 23:19 med mindre end tre minutter tilbage. Snart efter modtog Sabina Jacobsen en to-minutters udvisning, og en straks-reducering gav udeholdet omtrent to minutter til at hente tre mål. Rumænerne gik i helbanepres, men det var for lidt og for sent.

I undertal steg Stine Jørgensen op og sendte FCM på 24:20, og så var den sidste Bukarest-scoring betydningsløs.

FC Midtjylland er på tavlen i sin gruppe efter sejr i første hjemmekamp; to point og en stor skalp mod sidste års Champions League-mestre fra CSM Bucuresti.

 

Stillinger undervejs:
0:1, 5:3, 6:5, 7:7, 9:8, 9:10 (pause), 9:11, 15:12, 15:15, 17:15, 18:16, 19:18, 21:18, 23:19, 24:21 (slut)

Målscore for FCM:
Trine Østergaard 5, Stine Jørgensen 4, Veronica Kristiansen 4, Eliza Buceschi 3, Mie Augustesen 2, Sabine Pedersen 2, Louise Burgaard 1, Sabina Jacobsen 1, Rut Jónsdóttir 1, Fie Woller 1.

Tilskuere:
1.785 i IBF Arena