05.09.2019, 12:21 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

Midtjysk kanin i landsholdshatten

Emma Friis gør Sarah Iversen selskab i rødt og hvidt.

 

Det kan ikke have overrasket mange, at Herning-Ikast Håndbolds dygtige og formstærke stregspiller, Sarah Iversen, fandt vej til Klavs Bruuns landsholdstrup.

Mere uventet var det nok for de fleste, at der for første gang blev fundet plads til holdets talentfulde venstrefløj, Emma Friis. Hovedpersonen selv blev både glad og overrasket, da hun opdagede landsholdsindkaldelsen i sin email-indbakke torsdag formiddag.

- Jeg er selvfølgelig virkelig glad og stolt, og så er jeg ret overvældet. Det er sindssygt fedt og et kæmpe skulderklap til både jeg selv og til HIH, synes jeg. Jeg er glad for, at jeg kan få lov til at træne med nu her og vise, hvad jeg kan, siger den 19-årige Herning-pige.

Om blot få måneder skal det danske kvindelandshold spille VM i Japan, men foreløbig lader Emma Friis benene forblive solidt plantet på jorden.

- Det kunne naturligvis være fedt at komme med, men lige nu fokuserer jeg på vores træning og kampe i klubben og på at forbedre mig hele tiden. Jeg har stadig mange år at give af til landsholdet, så jeg vil ikke lade muligheden fjerne fokus, men det siger sig selv, at man ikke ville takke nej til at komme med til et verdensmesterskab, hvis man fik tilbuddet, lyder det med et forsigtigt smil fra Emma Friis.

Også Sarah Iversen er udtaget til det danske landshold, der samles fra den 23. til den 29. september.