21.02.2022, 09:22 | Af: Herning-Ikast Håndbold | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Mathias Rasmussen bliver ny talentchef og cheftræner for U19

Fra 1. maj bliver Mathias Rasmussen ansat som cheftræner for vores U19-hold, samtidig med, at han også skal varetage en nyoprettet stilling som talentchef i Herning-Ikast Håndbold.

Mathias Rasmussen har tidligere været tilknyttet Herning-Ikast Håndbold, og efter en sæson i Silkeborg-Voel og en sæson i Viborg HK, er han nu at finde i Ikast igen når vi runder 1. maj. Han får ansvaret som cheftræner for U19-holdet, og så skal han stå i spidsen for vores talentarbejde i en nyoprettet stilling som talentchef. En kombination som direktør for Herning-Ikast Håndbold, Daniel Grønhøj, ser som skræddersyet til Mathias.

”Jeg er meget glad for at Mathias Rasmussen kommer tilbage til vores miljø i Herning-Ikast Håndbold. Bestyrelsen og jeg har haft en ambition om, at vi til den nye sæson kan ansætte en kombineret talentchef og U19 cheftræner, og jeg føler at vi i Mathias har fundet den helt rigtige.

Mathias får en stor opgave i forhold til at være talentchef og sætte retningen for vores talentmiljø, hvor han kommer til at være tæt på de yngste vi har klubben i form af at være talentchef, og samtidig kommer han til at være cheftræner for U19, hvor der ligger en vigtig opgave i at gøre dem klar til at komme med omkring vores ligahold”, fortæller Daniel Grønhøj.

Hovedpersonen selv, ser også frem til de nye udfordringer, hvor en af hans roller bliver, at få samarbejdet med vores samarbejdspartnere som ISI, College, Guldminen samt vores moderklub, IFS, til at blive endnu stærkere og gavnligt for alle parter.

”Jeg synes først og fremmest, at det er unikt at klubben har valgt at investere i at ansætte en talentchef, og jeg er rigtig glad for at valget er faldet på mig. Jeg får i stillingen mulighed for, i samarbejde med klubbens andre trænere, at sørge for at struktur og strategi for vores ungdomsarbejde hænger sammen. Vi skal blive ved med at optimere samarbejdet i hele miljøet, således at vi får brugt hinanden mest optimalt, og dermed skaber de mest optimale rammer for udvikling af vores talenter. Som U19 træner, bliver min fornemmeste opgave selvfølgelig at gøre vores talenter klar til en seniorkarriere. Vi har et rigtig godt ligahold, og derfor har vi også ekstremt høje ambitioner i vores talentarbejde. Det er ikke nok bare at være god i sin årgang, hvis man skal gøre sig gældende på seniorniveau. Vi skal flytte spillernes kompetencer mest muligt, så overgangen til senior bliver så let som overhovedet muligt. Jeg tror, vi kan skabe Danmarks skarpeste talentudviklingsmiljø, og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet” lyder det fra Mathias Rasmussen.