12.10.2017, 15:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Kristensen om Rostov: Vi skal udnytte deres to spillestile, som nogle gange clasher

Cheftræneren vil udnytte russernes ’akilleshæl’ med en russisk og en sydeuropæisk spillestil, der ikke altid går hånd i hånd

’Et svagt punkt i en ellers stærk enhed’. Sådan lyder definitionen på en akilleshæl, og således betegner Kristian Kristensen søndagens udfordrere i den første Champions League kamp på hjemmebane mod Rostov-Don. ’Den stærke enhed’ er ifølge cheftræneren kendetegnet ved et stjernespækket hold med dobbeltrepræsentation på alle pladser.

- Det er et hold med store stjerner og adskillige landsholdsspillere, især russiske. De har bevaret størstedelen af deres spillere fra sidste sæson og fået bemærkelsesværdige forstærkninger. Det tæller især Katarina Bulatović, en verdensstjerne på højre back, samt den brasilianske landsholdskeeper Mayssa Pessoa, siger Kristian Kristensen.

KØB BILLETTER >> FCM HÅNDBOLD VS. ROSTOV-DON, SØNDAG D. 15. OKTOBER KL. 16.30 I IBF ARENA

Søndagens opgør mod det russiske team er en gentagelse af sidste års gruppespil. Her delte FCM ligeledes pulje med Rostov-Don, hvor det først blev til et udebanenederlag, inden hunulvene tog revanche og sejrede hjemme. Og selvom FCM-teamet kan forvente svær modstand endnu engang, mener cheftræneren alligevel at have spottet ’et svagt punkt’ (for nu at blive i termen) hos Rostov-holdet.

- Vi kender dem fra vores møde sidste år, og jeg ser, at vi har en chance, når deres to spillestile konflikter. Det gælder en russisk og en sydeuropæisk spillestil. Deres russiske stil er kendetegnet ved en del krydspil over midten, mens deres sydeuropæiske spillestil mere bygger på individuelle kompetencer og 1:1-spil. Her skal vi være skarpe, siger Kristian Kristensen og uddyber.

- Det er vigtigt, at vi har styr på deres individualister, for de kan afgøre kampene. Dem skal vi have pakket ned defensivt, og det er utrolig vigtigt, at vores forsvar står stærkt. Derudover skal vi spille med en god portion disciplin og udføre taktikken til perfektion. Det gælder særligt vores kontrafase, som vi er nødt til at få op at køre, når vi spiller på højt internationalt niveau.

Champions League opgøret mellem FCM Håndbold og Rostov-Don fløjtes i gang søndag den 15. oktober kl. 16.30 i IBF Arena. Du kan sikre dig en billet ved at trykke >>HER