05.03.2017, 11:37 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Kristensen erkender: Vi er slidte

Spillerne er presset på fysikken, fortæller cheftræneren efter det overbevisende nederlag hjemme mod Larvik.

FC Midtjylland var aldrig for alvor tæt på at hente point i lørdagens Champions League-opgør hjemme mod norske Larvik.

Midtvejs i første halvleg havde nordmændene lavet dobbelt så mange mål som værterne, og med pausestillingen 11-18 lignede det en næsten umulig opgave at vende kampen på hovedet, efter det midtjyske spil havde været usikkert og fejlpræget igennem de første 30 minutter.

En god åbning på anden halvleg gav dog forhåbning om et stærkt comeback, men ressourcerne var utilstrækkelige, og ulvene kom aldrig tættere på end minus fire. Fysisk er FCM-pigerne presset for tiden, erkender cheftræneren.

- På den fysiske kondition kan vi ikke være med lige nu. Vi er ramt rent fysisk – det vil jeg gerne stå på mål for – og det sætter sig også i hovederne og på koncentrationen. Det er en konsekvens af, at vi har spillet smalt igennem en længere periode, og den regning betaler vi nu. Vi havde ellers håbet, at den lige kunne have holdt til om en uges tid, når vi var forbi gruppekampene (i Champions League, red.).

- Uanset hvad, så er der ingen undskyldning for at lukke 18 mål ind på 30 minutter. Men tingene hænger sammen, og det handler ganske enkelt om, at vi er slidte. Derfor kommer der fejl, mange fejl, og så bølger det frem og tilbage, både offensivt og defensivt – det er jo det billede, vi har set i nogle kampe nu, fortæller Kristian Kristensen.

Uden point mod Larvik er FCM Håndbolds videre deltagelse i det fineste europæiske selskab endnu ikke garanteret. Med én altafgørende gruppekamp tilbage overvejer Kristian Kristensen derfor at svinge sparekniven over truppens fysiske ressourcer til onsdagens ligakamp hjemme mod Nykøbing-Falster Håndboldklub.

- I ligaen er vi kommet i mål (har sikret førstepladsen i grundspillet, red.), så dér må vi kigge på, om vi kan spare nogle ressourcer. Vi må se på, hvem der skal spille, og hvordan vi får restitueret bedst muligt, for det er dét, det handler om. Jeg kunne aldrig finde på at ”sælge” kampen mod Nykøbing, for det vil være et forkert signal at sende, men jeg kan godt finde på at prioritere. Vi har mange gode spillere, der sidder uden for, og så kan de jo komme ind og tage et slæb. Kunsten nu er at få sat alle sejl ind på at komme videre til kvartfinalen ved at levere et ordentligt resultat mod Krim, slutter Kristian Kristensen.

FC Midtjylland vandt første opgør mod Krim med hele 28-19 hjemme i IBF Arena, og med to point flere end slovenerne har midtjyderne dermed gode kort på hånden i jagten på videre avancement.