06.12.2016, 09:29 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Jørgensen tog teten i dansk EM-sejr

Der røg topkarakter efter den midtjyske landsholdsanfører, da Danmark vandt første EM-kamp

Danmarks håndboldkvinder fik en god start på EM-slutrunden, da de slog Montenegro 22-21. Banens bedste spiller var FCM Håndbolds Stine Jørgensen. Landsholdsanføreren kom på scoringstavlen ni gange og leverede fem assist. Og hunulvens præstationer gik ikke ubemærket hen.  

- Stine var stærk og viste igen, at hun er den fødte anfører. Hun var meget dominerende i vores angrebsspil og holdt hele tiden snor i det. Hun var farlig, når hun selv skulle være det og lavede gode indspil. Så jeg er meget tilfreds med Stine Jørgensen. Det er den her type spillere, vi som trænere leder efter. At når det er »crunch time«, så sætter de foden ned og viser vejen for de andre. Og det fik hun bestemt vist, siger Klavs Bruun Jørgensen ifølge aoh.dk.

To andre FCM-spillere var også i aktion for de rød-hvide. Fie Woller scorede to mål og Trine Østergaard et mål.

Danmark kom godt fra start. Fra 4-4 rykkede de med fem scoringer i træk til 9-4. Det unge Montenegro-mandskab kæmpede sig tilbage i kampen, og herfra blev det en tæt affære. Med 35 sekunder igen scorede Stine Jørgensen sit fjerde straffekast ud af fire forsøg til 22-21. Det var nok til en dansk sejr i en gyser-afslutning.

Onsdag aften skal Danmark igen i ilden. Her møder de Ungarn som overraskende tabte til Tjekkiet mandag. Kampen mellem Danmark og Ungarn fløjtes i gang klokken 20.45 og vises på TV2.