14.09.2016, 11:00 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

Jørgensen om anfører-rolle: Utrolig stolt

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har udpeget FCM-spilleren Stine Jørgensen som ny anfører for damelandsholdet

Når damelandsholdet den 6. oktober løber på halgulvet i Golden League-turneringen, er det med FCM Håndbolds Stine Jørgensen som anfører. En rolle den målfarlige back ser frem til at prøve kræfter med.    

- Jeg er utrolig stolt over at blive udpeget som anfører på landsholdet. Jeg er i forvejen meget stolt over at være repræsenteret på holdet, så det er selvfølgelig en stor ære også at blive anfører, siger Stine Jørgensen.  

Seks år i rødt og hvidt
Stine Jørgensen debuterede på damelandsholdet i den. 24. september 2010. Siden da er det blevet til 95 landskampe og 264 i rødt og hvidt. Tidligere dette år blev hun desuden kåret som Årets Kvindelige Landsholdsspiller, og talentet er ikke gået landstræneren forbi.

- Stine har vist gennem et stykke tid, at hun besidder lederevner herunder, at hun ikke er bange for at tage ansvar. Hun kommunikerer godt og er ikke bleg for at sige sin mening til medspillerne, hvilket er vigtigt i forhold til anførerrollen.

- Samtidig er hun vellidt og har en stærk position i truppen, begrunder landstræneren valget af Stine Jørgensen til DHF.dk.

En naturlig rolle med udviklingsmuligheder
Den nyudnævnte anfører er bevidst om sin rolle og det ansvar, der følger med, men hun forventer ikke, at det ændrer meget ved hendes nuværende rolle på holdet.

- Jeg trives meget godt i lederrollen, og på det sidste blev det også tydeligt, at det gik den vej. Samtidig håber jeg, at det giver en mulighed for at udvikle mig endnu mere som håndboldspiller, siger Stine Jørgensen.

Inden landsholdspilleren officielt skal lede de danske kvinder for første gang i Golden League-turnering, venter fem vigtige kampe for hunulvene i Primo Tours Ligaen. Den første fløjtes i gang mod Nykøbing Falster på torsdag klokken 20.00.