11.03.2017, 18:47 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Kenneth Rosenkilde

Ingen slinger: FCM spillede sig i kvartfinalen

Med sejr på seks mål i Ljubljana sikrede ulvene den videre færd i Champions League.

Både hjemligt og internationalt har håndboldsæsonen 2016/2017 været en bragende succes for FC Midtjylland. I ligaen er holdet strøget forbi den ene modstander efter den anden, mens europæiske topklubber på stribe er blevet nedlagt hjemme i IBF Arena.

Men de seneste par uger har stabiliteten svigtet. Ressourcerne har været tyndslidte, og efter nederlag i Champions League til både Team Esbjerg ude og Larvik hjemme var FCM pludselig tvunget til at levere i Ljubljana. Det omvendte opgør mod Krim havde midtjyderne godt nok vundet med 28-19, og med to point flere end slovenerne var udgangspunktet godt. Stadig var der dog ikke råd til svipsere mod et Krim-mandskab, der kunne snige sig forbi FCM og i kvartfinalen med en storsejr.

Første halvleg bar tydeligt præg af kampens enorme betydning. Gæsterne brændte flere oplagte muligheder på Misa Marincek, der midtvejs i halvlegen stod på hele 73 %, men heldigvis lod FCM’s norske verdensmester sig ikke påvirke. Veronica Kristiansen gik forrest som FCM’s offensivt bedste, og ved pausestillingen 9-10 i midtjysk favør var ’Vikki’ noteret for hele seks af udeholdets scoringer. Sammen med en ligeledes suveræn Sabine Englert bar hun en stor del af æren for, at FC Midtjylland var stærkt på vej mod avancement.

Selv om gæsterne altså kunne lide et tåleligt nederlag på en hel del mål og fortsat gå videre, så var der ingen, der slappede af. Tværtimod kom FCM’erne endnu bedre ud til anden halvleg, styrket af troen på egen formåen og udsigten til flere af håndboldens allersjoveste kampe. Efter 41 minutter gjorde Sabine Pedersen det til 11-17 og satte en fed streg under den midtjyske kvartfinalekurs. Nu kunne det ikke længere gå galt.

Hjemmeholdet hentede et par reduceringer til 14-18, men der var ro på ulvenes linjer. Med godt ti minutter tilbage stod den 16-21, og det slovenske hjemmehold lignede efterhånden et mandskab, der havde erkendt, at de danske vicemestre var for stærke. Seks minutter før tid var Emma Friis – der scorede tre gange mod Larvik i seneste runde og blev kåret til EHF’s ’Rookie of the Round’ – på pletten med målet til 18-24. Denne dag overgik den bare 17-årige venstrefløj sig selv og scorede fire gange.

Et par sløje internationale resultater mod Team Esbjerg og Larvik blev erstattet af et fremragende resultat i det slovenske, toppet med forståelig og fortjent eufori og glædesrus. Med en sejr på 21-27 er FC Midtjyllands håndboldkvinder sikre på mindst to europæiske kampe yderligere i denne sæson. I skrivende stund er det endnu ikke afgjort, hvem modstanderen i de to kvartfinalekampe bliver, men det tyder på, at FCM møder makedonske Vardar.

EHF Champions League:
Krim Mercator – FC Midtjylland 21-27 (9-10)

Stillinger undervejs:
4-2, 6-6, 9-10 (pause), 10-13, 11-17, 14-18, 16-21, 18-24, 21-27 (slut)

Topscorer for FCM:
Veronica Kristiansen: 9 mål (2 på straffe).