17.09.2019, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen

HIH-streg i storform

Cheftræner Mathias Madsen begejstres af Sarah Iversens form og niveau: “Hun er vigtig for både klub- og landsholdet”

14 mål på 17 forsøg. Tre tilkæmpede straffekast. Blot én enkelt to-minutters udvisning.

Statistikken taler sit eget tydelige sprog for Sarah Iversens vedkommende efter sæsonens første fire opgør i HTH Ligaen. Den 29-årige stregspiller udviser storform i en tid, hvor hendes rolle og ansvar hos enhjørningerne er blevet endnu større end tidligere.

- I Mathilde Bjerregaards fravær har Sarah fået en endnu større rolle defensivt, og den har hun udfyldt rigtig, rigtig godt. Hun har arbejdet meget med blandt andet timingen i sit spil og undgår nu i høj grad de mange udvisninger, hun førhen pådrog sig, selv om hun tager lige så mange dueller og har lige så mange tacklinger som tidligere. Hun har endda begået nul straffekast i ligaen, fortæller Mathias Madsen om sin stregkriger og fortsætter:

- Samtidig har hun angrebsmæssigt krydret det med rigtig stærkt spil og lavet 3,5 mål i snit pr. kamp. Det er meget, meget fint af en stregspiller. I det hele taget har hun gennem længere tid nu været inde i en positiv udvikling, og hun må være klar til også at få en større rolle på landsholdet, hvor jeg ser hende blive en rigtig vigtig spiller til VM, lyder det fra HIH-cheftræneren.

Stærk indpisker
Og det er ikke kun på selve de håndboldmæssige kvaliteter, at “Iver” er en bærende brik på et håndboldhold. Med sin fremtoning og sit væsen kan hun løfte sine medspillere op til at finde de ekstra procenter frem, siger Mathias Madsen.

- Sarahs energi og gejst er en vigtig del af et hold. Hun er medrivende, motiverende, går altid forrest og bidrager som en stærk indpisker til at hive andre spillere med op. Samtidig synes jeg jo bare, at Sarah bliver bedre og bedre, og det siger meget om hendes karakter som både spiller og menneske, at hun toppræsterer og udviser overskud, selv om hendes ansvar vejer endnu tungere i denne sæson.

“Det kommer naturligt til mig”
Også hovedpersonen selv trives med det øgede ansvar, hun nu bærer hos enhjørningerne.

- Det gør jeg absolut. Jeg kan være mere rolig omkring det ansvar, der er pålagt mig, nu hvor jeg har været i klubben i lidt over et år og er faldet helt på plads i både konceptet og på holdet. Jeg føler, at det nu er lettere at indfri de forventninger, der er til mig, fordi jeg er tryg, og så kommer det meget naturligt til mig at skulle tage en masse ansvar. Det ligger i min karakter, og egentlig føler jeg jo på en måde, at jeg såmænd bare er den spiller, jeg altid har været - blot med et ekstra lag på, fortæller stregspilleren, der i samme forbindelse ser det som en fordel, at hun er meget direkte anlagt i sin omgang med holdkammeraterne.

- Jeg er en fighter, og jeg slår hårdt. Jeg er meget ligetil og kalder en spade for en spade. Man er ikke tvivl, om jeg er tilfreds med mig selv eller andre, men man ved altid, hvor man har mig, og det ser jeg som en fordel, når man skal bære et stort ansvar for holdet, siger Sarah Iversen.

Med et positivt formbarometer og en vedvarende udvikling håber den altid hårdt fightende streg på, at hun også på landsholdet kan få endnu mere ansvar og tilkæmpe sig endnu flere spilleminutter.

- Det er jeg i hvert fald klar til. Min kurve er opadgående, og jeg håber og tror, at jeg kan tage den udvikling med ind på landsholdet. Jeg kommer med masser af selvtillid og drømmer om at æde mig til mere spilletid, også i forsvaret, hvor jeg er godt kørende og lægger på hele tiden. Men jeg er også typen, der aldrig stiller sig tilfreds med, hvor man står, og derfor er jeg også indstillet på, at den udvikling naturligvis skal fortsætte, hvis jeg så at sige skal stige i graderne på landsholdet, slutter en topmotiveret - og toppræsterende - Sarah Iversen.

Det danske kvindelandshold spiller VM i Japan fra 30. november til 15. december.