21.01.2019, 15:00 | Af: Jan Skjødt Østergaard Pedersen | Foto: Hamistolen Photography

HIH-profil skifter til europæisk storklub

Herning-Ikast Håndbolds Louise Burgaard skifter til Metz fra den kommende sæson.

I de seneste fire sæsoner har Louise Burgaard betaget det midtjyske håndboldpublikum i IBF Arena. Bagspilleren har længe spillet en nøglerolle i Herning-Ikast Håndbold, men efter denne sæson venter der nye udfordringer for den 26-årige højre back.

I den kommende sæson skal Louise Burgaard tørne ud for de franske mestre fra Metz, hvor hun har sin første arbejdsdag den 1. juli 2019.

Vil slutte af på den bedste måde

-Jeg er og har altid været glad for at være her i klubben, men jeg føler, at det er det rette tidspunkt for mig at prøve noget nyt med et udlandseventyr. Jeg har lagt meget vægt på, at det er en klub med en rigtig stærk kultur, og at der ikke er nogle spillere der er større stjerner frem for andre, men at det er selve holdet, der er stjernen, siger Louise Burgaard om sin nye franske klub.

-Jeg har haft fire gode sæsoner i FCM- og HIH-regi, og nu håber jeg bare, at jeg i min sidste sæson med klubben kan gå hele vejen. Det vil jeg i hvert fald kæmpe røven ud af bukserne for at nå - for jeg vil virkelig gerne slutte af på den bedste måde med det her hold, slutter Louise Burgaard.

En ombejlet dame

-Jeg er glad på Burgaards vegne. Hun er og har i mange år været en ombejlet spiller. Hun er højre back og dem er der ikke mange af på niveau i Europa i øjeblikket. Derfor har flere af de største klubber rørt på sig omkring Louise Burgaard, som i sin kontrakt har mulighed for at komme til udlandet efter indeværende sæson. Det er selvfølgelig en central spiller vi siger farvel til, men når der lukkes en dør, så åbnes også en ny. Vi får nu mulighed for at tilføre holdet tyngde på andre centrale positioner, siger Direktør Jakob Mølgaard Christensen, som samtidig ønsker Louise Burgaard alt muligt held og lykke i det franske, når den tid kommer.