26.02.2020, 10:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Herning-Ikast Håndbold

HIH henter norsk VM-spiller i Odense

Til sommer bliver Ingvild Bakkerud en del af Herning-Ikast Håndbold.

 

To stærke forsvarsklipper er fortid i Herning-Ikast Håndbold efter sæsonen. Tonje Løseth tager på fransk eventyr i topklubben Brest Bretagne, mens Mathilde Bjerregaard desværre må indstille karrieren i utide grundet knæproblemer.

Det efterlader selvsagt et sportsligt hul i det midtjyske, men nu er en afløser fundet i form af 24-årige Ingvild Bakkerud, der kommer til fra Odense Håndbold. Den norske venstreback har fået en toårig aftale, og Mathias Madsen glæder sig til at få hende i folden til sommer.

- Når man tager markedet i betragtning, er jeg sindssygt glad for, at Ingvild valgte at komme til os. Det er en virkelig spændende profil, og det fik vi selv at se og mærke, da vi mødte Odense hjemme for nylig. Skudmæssigt og brudmæssigt er hun rigtig dygtig, og så har hun en spændende andenfase, hvor hun kan lægge et ordentligt tryk, som kan gøre ondt på mange hold, siger Mathias Madsen om den kommende HIH-spiller.

Ud over de offensive kvaliteter, nordmanden bringer, er det også meningen, at hun med sine 187 centimeter skal løse en stor opgave i det midtjyske forsvar.

- Med al respekt for Odense synes jeg ikke, at de har fået Ingvilds defensive kvaliteter med. Vi skal have løftet hende op til at udfylde det defensive rum, som Tonje og Mathilde (Løseth og Bjerregaard, red.) efterlader. Jeg ved, at det er en rolle, som hun har søgt, og den får hun hos os, lyder det fra træneren, der også ser Bakkerud som et match, hvad klubkulturen hos Herning-Ikast Håndbold angår.

- Hun er en hårdtarbejdende holdspiller, der rigtig gerne vil træne og dygtiggøre sig hele tiden. Dermed passer hun godt ind i vores klubs værdier og filosofi. Samtidig er hun stadig rimelig ung, så hun kan lægge mange lag på sit spil endnu. Jeg tror, at matchet mellem hende og os kan blive rigtig, rigtig godt, og jeg ser mange perspektiver i denne signing.

Glæder sig til forsvarsopgave
Ingvild Bakkerud selv er ikke i tvivl om, at Herning-Ikast Håndbold er et godt valg for hendes håndboldfremtid.

- Det er en klub med masser af rigtig dygtige spillere, hvor ambitionerne er gode, og hvor konkurrencen er sund. Miljøet i klubben - både på og uden for håndboldbanen - virker til at være rigtig godt, og det ser jeg rigtig meget frem til at blive en del af, indleder den kommende HIH-spiller.

- Klubben har et stort potentiale, hvilket man blandt andet har set både med pokaltitlen samt i deres europæiske kampe i sæsonen. Jeg glæder mig til at være med til at indfri både klubbens samt mit eget potentiale endnu mere, og så glæder jeg mig til at blive udfordret mere forsvarsmæssigt, siger Ingvild Bakkerud.

Matcher alle ønsker
Sportschefen ser ligeledes frem til det kommende samarbejde, der altså - i hvert fald i første omgang - kommer til at vare i to år.

- Vi har ledt efter en afløser for Tonje Løseth, og et kardinalpunkt har været, at spilleren skulle kunne dække 3’er, da også Mathilde Bjerregaard snart er fortid i klubben efter sit ærgerlige karrierestop. I Ingvild Bakkerud får vi en spiller, der på alle måder matcher vores ønsker og forventninger såvel sportsligt som menneskeligt, og vi vil gerne være med til at forløse det store potentiale, som hun besidder. Hun kan byde stærkt ind i begge ender af banen, og vi glæder os til, at hun bliver en del af Herning-Ikast Håndbold til sommer, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Ingvild Bakkerud var for nylig - lige som Stine Skogrand og Helene Fauske - med Norge til VM i Japan, hvor hun kom på tavlen 14 gange.