24.08.2020, 10:30 | Af: Oliver Møller Holdt | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Håndbolden i Ikast jubilerer

50 året for håndbold under IFS markeres med jubilæumskavalkade den 30. januar næste år

Den 10. juni i år var det præcis 50 år siden, at Ikasts to håndboldklubber Ikast Skytte, Gymnastik & Idrætsforening og De unges Idræt (DUI) slog pjalterne sammen til en stor klub, som i samme forbindelse kom ind under paraplyen i byens store sportsklub - Ikast forenede Sportsklubber som omfattede tennis, badminton fodbold og fra sommeren 1970 også bordtennis og håndbold. 

Klubbens bedste hold hos både damer og herrer spillede under navnet Ikast FS frem til og med sæsonen 98/99, der kulminerede med et dansk mesterskab til dameholdet i maj 1998. Derefter har holdene optrådt under navne som Ikast-Bording, Ikast-Brande, Ikast Håndbold, FCM Håndbold og nu Herning-Ikast Håndbold, men det er stadig moderklubben Ikast FS Håndbold, der er licenshaver på både dameligaholdet og herreholdet i 2. division. 

På grund af coronapandemien var det ikke muligt at markere jubilæet på selve dagen, men når OL i Japan kan udsættes et helt år til sommeren 2021, kan vi vel også forsvare at udsætte markeringen af den runde dag til slutningen af januar 2021. 

Det sker med en jubilæumskavalkade, i meget stort format. I samarbejde med DHF og TV2 er det nemlig lykkedes at placere kampen Herning-Ikast vs. Viborg HK – ”The Old Firm” i dansk kvindehåndbold – på denne spilledato, og TV2 vil gøre alt, hvad der ligger i deres magt – herre-VM i Ægypten til trods – for at transmittere kampen direkte på TV2 lørdag eftermiddag. 

Alle tidligere spillere, trænere og ledere på både dame- og herresiden vil blive invitereret, og der vil blive gjort en indsats for at også en række af de gamle Viborg-stjerner møder op til kampen og pryder tilskuerspejlet. Så man kan altså forvente et gensyn med en lille hær af tidligere Europamestre, verdensmestre og olympiske mestre i IBF Arena denne lørdag eftermiddag! 

Inden kampen, som går kl. 16.10, vil der blive afholdt en formel reception i Handelsbanken Lounge på 2. sal i IBF Arena, og om aftenen er det håbet, at op mod 700 gode gamle og nuværende klubfolk, sponsorer og andre gode venner af klubben sætter hinanden stævne på ISI, som særdeles beredvilligt har stillet både foredragssal, idrætshal og ikke mindst det populære og netop udvidede køkken til rådighed og dermed danner rammen om en fest af dimensioner, som formentlig vil gå over i historien. 

Det tidligere Ikast-band Atlas med Thomas Rune og Peter Green i spidsen, der har optrådt til klubfester adskillige gange, stiller op i fornyet udgave, og der vil blive forskellig underholdning og indslag i løbet af aftenen, som i den grad vil komme til at ose af både fest og nostalgi. 

Der er nedsat et jubilæumsudvalg med en række gode gamle og garvede klubfolk, som vil tage sig af arrangementet. Tre tidligere formænd Peter O. Sørensen, Palle Høj og Bo Jensen har alle sæde i udvalget, som også tæller navne som Kirsten (Frandsen) Pedersen, Lene (Knudsen) Heiselberg, Kristine Frøsig-Andersen, Sara Hansen, Tonje Kjærgaard, Line Witt Daugaard, Dorte Gundersen, Jørgen Thøger Christiansen, Stefan Kristensen, Lars Kragelund, Per Egebjerg, Jens Obel, Peter Søgaard og Finn Hansen. Og sidst men ikke mindst den nuværende formand for den jubilerende forening Ikast FS håndbold, Steen Sørensen. 

Det er som bekendt ”hans klub”, der har jubilæum, og evt. gaver ved receptionen vil 100% tilgå arbejdet med udviklingen af ungdomshåndbold i Ikast. Og der er næppe nogen tvivl om, at pengene vil falde på et godt sted, i en sæson, hvor klubben kommer til at mangle store indtægter fra det traditionelle ungdomsstævne i september 

Den formelle indbydelse er netop lagt på klubbens hjemmeside, og forhåndstilmeldingerne strømmer ind. 

Bl. a. bliver der et gensyn med verdens bedste håndboldspillere fra 1999, Kjersti Grini, som var en af de aller første der meldte sin deltagelse. 

Tilmelding foregår pr. mail til et medlem af jubilæumskomiteen. På www. Ifshaandbold50.dk kan man se, hvem der allerede har tilmeldt sig til festen.