20.01.2017, 12:27 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: FCM Håndbold

FCM-talent scorer to-årig kontrakt

Skudstærke Louise Ellebæk har skrevet under på en to-årig aftale med FCM Håndbold

- Hun er et hårdtarbejdende talent, der nu har gjort sig fortjent til næste step, siger direktør Jakob Mølgaard Christensen om Louise Ellebæk, som har sat sin signatur på en to-årig aftale med FCM Håndbold. 

Dermed fortsætter det parløb, der begyndte i 2014, da Louise Ellebæk som 16-årig tjekkede ind på akademiet i Ikast. Siden har karrieren taget fart for den unge Mors-pige. I september 2016 debuterede hun på førsteholdet mod Ringkøbing med et succesfuldt hug fra distancen. Efterfølgende er det blevet til seks ligakampe for Louise Ellebæk, som glæder sig over sin nye kontrakt.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt over, at klubben vil satse på mig. Nu får jeg lov til at komme op og spille med de store stjerner og blive udfordret som en af de yngste spillere. Det glæder jeg mig til, siger Louise Ellebæk, der har klare mål for sin fremtid i FCM Håndbold. 

- På kort sigt er min ambition at udvikle mig som spiller. Det handler om at knokle på og få en masse erfaring. På længere sigt vil jeg gerne være en af de bærende spiller på holdet, forklarer bagspilleren.

Fra egne rækker
FCM Håndbolds direktør Jakob Mølgaard Christensen glæder sig over, at det fortsat lykkes FCM Håndbold og campusmiljøet at udvikle og fastholde dygtige spillere som Louise Ellebæk.

- Vi er stolte over at tilknytte Louise til ligatruppen de kommende to år. Det er en stor dag, hver gang man kan lave en kontrakt med en spiller fra talentmiljøet. Louise er en interessant spiller med stor skudpotentiale, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Cheftræner Kristian Kristensen istemmer beskrivelsen af Louise Ellebæk.

- Louise har allerede vist prøver på sin kunnen i ligaen. Hun er en spændende spiller defensivt såvel som offensivt. Desuden ligger Louise inde med nogle uforløste kompetencer på øverste hylde. Dem vil vi gerne forsøge at udvikle og gøre endnu bedre, forklarer Kristian Kristensen.

College-pige
Louise Ellebæk kickstartede karrieren i HF Mors og kom senere til Thisted. I sit første år i FCM Håndbold gik hun på efterskolen ISI og vandt DM-guld med U16-holdet. Nu bor hun på Sportsstar College i Ikast, hvor det meste af tiden går med håndbold og skole.

- Louise har gennemgået en fantastisk udvikling i løbet af sin college-tid. Hun er vokset i sin personlighed og blevet en mere udadvendt pige. Hun er en vellidt del af hele college-gruppen, og det er dejligt, når vi kan se, at det også skinner igennem på håndboldbanen, siger collegeleder Karsten Werge.

Det 18-årige talent er ikke den eneste Ellebæk-stjerne på den danske håndboldscene. Louise Ellebæk er lillesøster til ligastjernen Tobias Ellebæk, som spiller i Aalborg Håndbold.