06.04.2018, 20:44 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Hamistolen Photography

FCM tæt på kæmpe overraskelse

Ulvene fightede bravt mod overmagten og førte med tre ved pausen, men slutteligt vandt HC Vardar snævert efter 23-24 i den første af to Champions League-kvartfinaler.

 

De store kampe falder på stribe for FCM Håndbold for tiden. I den hjemlige liga er slutspillet i fuld gang, og fredag aften åbnede midtjyderne for kvartfinalerne i Champions League, hvor holdet møder HC Vardar fra Makedonien.

 

På papiret var gæstemandskabet - ét af verdens bedste kvindelige håndboldhold - en mægtig mundfuld, men FCM-pigerne kom stærkt ud af starthullerne og spillede med både tempo, fysik og finurligheder mod verdensstjernerne. Veronica Kristiansen gjorde det til 6-4 efter godt syv minutters spil, og udeholdets træner, Roberto Garcia Parrondo, smed sit første timeout-kort. Hjemmeholdet havde ikke lagt sig ned på forhånd.

 

Den stærke attitude fortsatte, og spillerne lod sig ikke slå ud af fejl, bissetricks eller tvivlsomme kendelser. Med alt at vinde pressede værterne videre. Helene Fauske steg op til 10-8 efter 16 minutter, og selv samme Fauske fulgte i undertal op på sit eget forsøg på overliggeren og fik skubbet bolden i mål til midtjysk føring på 12-9 efter 19 minutters spil.

 

Ved 13-10 havde først Veronica Kristiansen og særligt Emma Friis store muligheder for at udbygge, men ingen af de to lykkedes med at passere Inna Suslina i det makedonske mål. I stedet slog Helene Kindberg til med sin anden scoring, da hun brød igennem til 14-10 med godt fem minutter til pausen. Emma Friis leverede halvlegens sidste scoring og sendte FCM til pause med en overraskende føring på 16-13.

 

Også fra anden halvlegs begyndelse kom hjemmeholdet ud med fremskudt bryst, og i de første ti minutter fastholdt spillerne føringer på to og tre mål. Men i en god periode for Vardar viste holdet verdensklassen, og stillingen gik fra FCM-føring på 18-15 til 20-21. Pludselig var de midtjyske fejl mange, mens angrebene blev stressede og afslutningerne uden pondus. Med ti minutter igen var værterne nu i den jagtende position, og kun gode redninger fra Sabine Englert fastholdt omgangshøjde på måltavlen. Da Dragana Cvijic nettede til 20-23 med mindre end fem minutter tilbage havde det midtjyske mandskab ikke scoret i et helt kvarter. Symptomatisk var det, da en ellers velspillende Helene Kindberg brændte en fri gigantchance med tilløb, men alligevel gav ulvene ikke op. Kindberg tog selv revanche med kampens sidste scoring, der sikrede et smalt nederlag på 23-24 og ikke efterlader FCM Håndbold uden muligheder i det samlede regnskab.

 

Returopgøret spilles i Skopje lørdag den 14. april kl. 17:00.

 

EHF Champions League, kvartfinale:

FCM Håndbold - HC Vardar 23-24 (16-13)

 

Stillinger undervejs:

1-2, 6-4, 9-7, 12-9, 14-10, 16-13 (pause), 16-14, 18-15, 20-18, 20-23, 23-24 (slut)

 

Målscorere for FCM:

Veronica Kristiansen 6, Emma Friis 6, Helene Kindberg 4, Helene Fauske 3, Judith Sans Serra 2, Annika Jakobsen 1, Louise Burgaard 1.

 

Tilskuere:

2.501 i IBF Arena

 

Kampens FCM-spiller:
Sabine Englert