08.08.2017, 19:03 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Rasmus Thomsen

FCM slog svenske IK Sävehof i testkamp

Flere nye FCM-ansigter var i ilden, da hunulvene slog svenske Sävehof 24-19 i tirsdagens testkamp

Arkivfoto

Starten er for længst gået i den midtjyske håndboldlejr, hvor den har stået på opstart og træning siden slut juli. I dag skulle færdighederne så testes i en træningskamp hjemme mod svenske IK Sävehof, der netop er på træningsturné i Danmark.

Det svenske hold er kendt for sine mange års dominans på den svenske håndboldtrone. Således har de vundet samtlige svenske mesterskaber fra 2009 til 2016. Stimen blev dog afbrudt sidste sæson, hvor Sävehof måtte se HG 65 Höör løbe med guldet.

På det svenske holdkort optrådte en dansk kending fra Primo Tours Ligaen. Således vogtede Christina Elm, der netop er skiftet fra København Håndbold, Sävehof-kassen. Tidligere FCM-spiller Johanna Ahlm figurerer også i truppen, men var ikke med i dagens kamp på grund graviditet.

Nye FCM-ansigter fra start
På det midtjyske holdkort har der været en del udskiftninger siden sidste sæson. Således var hele ni nye ansigter med i dagens kamp. En af dem var norske Tonje Løseth. Hun markerede sig på banen fra start og bragte med to hurtige scoringer hjemmeholdet i front.

FCM kom bedst fra start, men kort inde i første halvleg tabte de det skabte momentum, og på måltavlen ændrede stillingen sig pludselig fra 3-1 til 4-6. Den midtjyske defensiv lod svenskerne komme for tæt på og efterlod ofte den nye FCM-keeper Jessica Ryde uden chance. Dermed var stillingen 7-9 i Sävehofs favør, da dommeren fløjtede til pause.

Comeback-time i anden halvleg
Kristian Kristensen fik sat rammerne ordentligt på plads i pausen. Det var hvert et noget andet FCM-mandskab, der kom ud til anden halvleg. Med gode redninger fra nyindsatte Englert i FCM-målet og et mere sammenhængende forsvar, vendte værterne stillingen til 12-10. I modsatte ende spillede Trine Troelsen sig ligeledes varm. Med to sikre straffescoringer og en lækker rullefinte fra den rutinerede venstre back, satte FCM sig igen på kampen.

Et godt stykke inde i anden halvelg lod midtjyderne alligevel svenskerne komme ind i kampen igen ved stillingen 19-17. Det tog Kristian Kristensen konsekvensen af og smed det grønne timeout-kort. Den korte opsang fra FCM-træneren lod til at være effektiv, og på blot tre minutter var hjemmeholdet foran 22-17.

Det norske landsholdstalent Helene Fauske lukkede kampen med en stærk scoring fra distancen, og midtjyderne kunne glæde sig over en sejr på 24-19. 

FCM - IK Sävehof: 24-19

Stillinger undervejs: 3-1, 4-4, 4-6, 6-6, 7-9 (pause) 12-10, 13-11, 16-11, 18-13, 18-15, 19-17, 21-17, 23-18, 24-19 (slut)

Målscorere FCM: Tonje Løseth 6, Helene Fauske 4, Trine Troelsen 4, Julie Gantzel 2, Louise Burgaard 2, Helene Kindberg 1, Annika Jakobsen 1, Mathilde Bjerregård 1, Sabine Pedersen 1, Veronica Kristiansen 1, Mie Augustesen 1