11.11.2017, 17:17 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

FCM Håndbold tabte tæt fight mod de forsvarende CL-mestre

Hunulvene leverede et mindre comeback efter en svær start, men det blev Györ-holdet, der trak det længste strå til sidst

Med 2.117 tilskuere (sæsonrekord) og måske verdens bedste håndboldhold på modsatte banehalvdel var der lagt op til en Champions League-fest af de helt store i årets sidste hjemmekamp. For et år siden tørnede FCM Håndbold også sammen med Györ i gruppespillet, som de sensationelt slog på hjemmebane. Desværre lykkedes det ikke midtjyderne at lave en gentagelse. Det ungarske storhold vandt 24-27 i en intens duel.  

Én Györ-profil skulle vise at volde problemer for FCM’erne fra start. Den norske landsholdsback Nora Mørk var fyr og flamme og scorede gæsternes første fem mål på bare seks minutter. I mellemtiden var det kun lykkedes FCM Håndbold at score et enkelt mål.

Angrebsmæssigt havde hjemmeholdet svært ved at tilspille sig de store chancer, og efter 13 minutter scorede Györ-anfører Anita Görbicz et straffemål til stillingen 3-9. Det fik Kristian Kristensen til at smide sit andet timeout-kort, og den skulle vise sig at have stor effekt.

Veronica Kristiansen og Louise Burgaard skiftedes til at banke bolde i nettet. I modsatte ende fik Mathilde Bjerregaard og Co. styr på de ungarske skytter, understøttet af en Sabine Englert i topform. Da haluret rundede de 20 minutter var stillingen 9-10. FCM’erne formåede at hænge på de regerende mestre frem til pausen og havde flere gange muligheden for at udligne, men måtte nøjes med en pausestilling på 12-14.

I anden halvleg fortsatte den tætte duel, og selvom chancen for udligning opstod flere gange, formåede gæsterne at holde den smalle føring. Ti minutter inde i anden halvleg fulgte et længere målshow anført af Veronica Kristiansen og Nora Mørk. De to landsmænd var brandvarme og suveræne topscorere for deres hold. Sammenlagt scorede de næsten halvdelen af kampens mål – Veronica Kristiansen 11 og Nora Mørk 13.

Med ti minutter tilbage var det helt tæt mellem de to hold. Louise Burgaard leverede et hug fra distancen, og så var stillingen 22-22.

I kampens slutfasen spidsede tingene til, og så blev tabte bolde og udvisninger dyre. Med fire minutter igen var stillingen 23-25. Først måtte Sabine Pedersen en tur på bænken, og kort efter røg Tonje Løseth samme vej. Det efterlod fire FCM’ere i defensiven mod et fuldtalligt ungarsk hold, der lugtede sejr lige om hjørnet. Men endnu engang agerede Sabine Englert stopklods over for en helt fri Nora Mørk.

Med tre minutter tilbage serverede Veronica Kristiansen et succesfuldt underhåndshug, men det var ikke nok til at komme op på siden igen. I stedet lukkede Györs Szidonia Puhalak kampen til slutresultatet 24-27.

Udfaldet ændrer dog ikke ved det faktum, at FCM Håndbold er sikret en plads i hovedrunden, men det var to lunefulde point, der glippede i en kamp, hvor marginalerne manglede til sidst. Gruppespillet bliver endeligt afgjort næste lørdag, hvor FCM Håndbold skal en tur til Rostov-Don. 

FCM Håndbold vs. Györi Audi ETO KC: 24-27 (12-14)

Stillinger undervejs: 0-3, 1-5, 2-7, 3-9, 5-10, 9-10, 11-12, 12-14 (pause) 13-16, 15-17 17-17, 19-19, 22-22, 23-25, 24-26, 24-27

Målscorere FCM: Veronica Kristiansen 11, Louise Burgaard 6, Emma Friis 2, Annika Jakobsen 2, Sabine Pedersen 2, Tonje Løseth 1

Kampens spiller: Louise Burgaard

Tilskuere i IBF Arena: 2117