14.11.2016, 12:31 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

FCM forlænger med norsk verdensmester og cheftræner

Den norske landsholdsprofil Veronica Kristiansen og cheftræner Kristian Kristensen har sat deres signature på kontraktforlængelser med FCM Håndbold

Lørdag leverede de midtjyske piger den tredje hjemmesejr ud af tre mulige i årets Champions League. De slog det europæiske tophold Györi og spillede sig videre i turneringen. I dag blev glæden forlænget med to vigtige underskrifter fra Veronica Kristiansen og Kristian Kristensen.

Siden Kristian Kristensen overtog trænerposten i september, er det blevet til 14 sejre i 17 kampe. Nu bliver han i det midtjyske med en kontrakt, der løber indtil sommeren 2018, og det glæder Lars Gantzel Pedersen, bestyrelsesformand for FCM Håndbold.

- Kristian beviste, at han i en svær tid for klubben, kunne præstere på øverste hylde som træner. Han overtog holdet med kort varsel og havde ikke meget forberedelsestid inden turneringsstart. Men de flotte resultater taler sit tydelige sprog. Han har arbejdet hårdt og imponeret os med et fantastisk stykke arbejde, siger Lars Gantzel Pedersen.

Kristian Kristensen trives godt i klubben og er ikke i tvivl om, hvorfor han fortsætter hos FCM Håndbold.

- Først og fremmest er jeg glad for at være her. Jeg har nogle gode støtter omkring mig i form af den fysiske stab, målmandstræneren og min assistenttræner Mathias Madsen. Samtidig ser jeg et perspektiv fremadrettet, siger Kristian Kristensen og uddyber:

- Det handler selvfølgelig om at fortsætte det gode arbejde, der er blevet lagt i klubben gennem mange år og samtidig forsøge at lægge et lag på og nå yderligere højder. Det skal sikre fortsat udvikling. Pigerne leverer store præstationer, og vi skal blive ved med at være i den nationale top samt spille med på den øverste hylde internationalt.

Blandt verdens bedste 
Veronica Kristiansen er heller ikke i tvivl om forlængelsen med FCM, der betyder, at hun fortsat vil være at finde i det midtjyske frem til 2019.

- Jeg trives rigtig godt og har stor tro på fremtiden og planerne i FCM. Siden jeg kom hertil, er jeg vokset i mit spil. Jeg har udviklet mig fra dag ét, og det har gjort mig til topspiller på et mere stabilt niveau. Samtidig betyder det meget, at vi spiller i toppen af dansk håndbold og ligger godt til i Champions League.

Netop klubbens succes på den internationale scene spiller en stor rolle i den norske bagspillers underskrift.

- At spille Champions League har altid været min ambition. Det er vigtigt for mig at få den internationale matchning, og det er muligt for mig her i FCM. Samtidig træner jeg sammen med spillere af international topklasse, så alt lægger til rette for mig her i klubben, siger Veronica Kristiansen. 

Den norske verdens- og europamester kom til FCM Håndbold for halvandet år siden, da hun skiftede fra norske Glassverket. Nu glæder klubben sig over at beholde hende i to et halvt år mere.

- Hun er en af vores nøglespillere og lige nu blandt verdens bedste. Veronica har udviklet sig markant her i klubben, og vi ser stadig stor udviklingspotentiale i hende. Hun er en social pige og naturligt samlingspunkt. Det bringer hun med sig ind på banen sammen med en stor portion fart og fantastisk spil, siger Lars Gantzel Pedersen.

Der venter Veronica Kristiansen to kampe mere for FCM Håndbold, inden hun skal forsøge at forsvare mesterskabstitlen med det norske landshold ved december måneds EM i Sverige.