12.02.2018, 15:57 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Hamistolen Photography

FCM-anfører solgt til europæisk storklub

FCM Håndbolds Veronica Kristiansen skifter til de europæiske mestre fra Györ næste sæson.

Hun har tryllebundet det midtjyske håndboldpublikum i IBF Arena. Med sit rappe fodskifte og sin stærke skudhånd har Veronica Kristiansen spillet en nøglerolle i FCM Håndbold. Men efter indeværende sæson venter nye udfordringer for den norske landsholdsprofil. FCM Håndbold er blevet enige om et salg med den ungarske storklub Györi Audi ETO KC.

- Veronica er en af verdens bedste håndboldspillere, så vi har hele tiden vidst, at vi havde hende på lånt tid. Vi har haft en god dialog med Györ og er blevet enige om en god handel, der er den største transfer i FCM Håndbolds historie, siger FCM-direktør Jakob Mølgaard Christensen.

En forudsætning for at forlænge med anføreren i november var en klausul i kontrakten, der lød på, at Györ kunne købe Veronica Kristiansen ud. FCM-direktøren forklarer, at det hele tiden har været planen fra alle parter, at Veronica Kristiansen som minimum blev i det midtjyske til sommeren 2019. Men nogle følgevirkninger på et højere europæisk plan gør, at Györ har valgt til at trykke på knappen nu. Derfor er FCM Håndbold allerede i gang med at finde en erstatning.

En komplet spiller
Det er med blandede følelser, at Jakob Mølgaard Christensen sender den norske landsholdsspiller videre i karrieren.

- Man har det altid ambivalent i sådan en situation. Veronica er en fantastisk spiller både på og uden for banen. Hun betyder meget for klubben.

- Samtidig er vi stolte over, at vi som klub igen er lykkedes med at udvikle en spiller af hendes kaliber. Hun har været her i tre sæsoner og udviklet sig kontinuerligt, specielt det seneste år. Det gælder hendes lederegenskaber såvel som hendes spil på banen, siger Jakob Mølgaard Christensen og betegner hende som en komplet spiller.

Stortrives i klubben
For Veronica Kristiansen bliver det heller ikke nemt at skulle forlade FCM Håndbold. Det er en klub, som har betydet meget for hendes karriere, særligt denne sæson som anfører for holdet.

- FCM Håndbold betyder utrolig meget for meget. Jeg har udviklet mig en del i mine tre sæsoner i klubben. Denne sæson som anfører har været helt specielt med det ansvar og den tillid, jeg har fået fra trænerne og spillerne. Dem kommer jeg til at savne. Der er meget, jeg vil savne fra FCM Håndbold. Det gælder også fansene, ledelsen og alle omkring klubben, som betyder meget for mig, siger Veronica Kristiansen og fortsætter:

- Jeg stortrives i FCM Håndbold, og det er også grunden til, at jeg kun kan se min fremtid enten her i klubben eller i Györ. Til sommer gælder det så Györ, og jeg er stolt over, at verdens bedste klubhold ønsker mig på holdet. Det glæder jeg mig til, men nu handler det først og fremmest om at spille sæsonen færdig i FCM Håndbold – og forhåbentlig med rigtig gode resultater.  

Veronica Kristiansen er aktuel ligatopscorer (sammen med Stine Jørgensen) og ligger på tredjepladsen på Champions League topscorerlisten. Hun er en fast del af det norske landshold, som hun senest vandt en VM-sølvmedalje med i december. Desuden kan hun skrive verdensmester og dobbelt europamester på CV’et.