25.02.2017, 16:19 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: FCM Håndbold

Englert: Søndagens kamp er klart vigtigst

FCM jagter europæiske point ude mod Team Esbjerg, som holdet onsdag slog i ligaen.

Onsdag aften hentede FC Midtjylland med hiv og sving en sejr på 27:25 hjemme over Team Esbjerg i en ligakamp, der først fandt sin afgørelse i den absolutte slutfase.

Allerede søndag dyster de to mandskaber på ny, denne gang dog i Champions League-hovedrundens gruppespil.

FCM-keeper Sabine Englert sætter ord på det forestående opgør, der spilles søndag kl. 16:50 i Blue Water Dokken.

Om det seneste møde – ligakampen i onsdags:

- Vi spillede ikke op til vores bedste. Tempomæssigt nåede vi ikke derop, hvor vi gerne vil være. Og da vi var ved at trække lidt fra i løbet af anden halvleg, lavede vi nogle dumme fejl og fik tre udvisninger, og dét gav en åbning til Esbjerg. Personligt kom jeg heller ikke med det antal redninger, som jeg burde have leveret. Alt sammen gjorde, at det blev lidt tættere, end vi gerne havde set det blive.

Om at møde Team Esbjerg to gange på en uge – i to forskellige turneringer:

- Det er altid noget specielt, når man møder et hold fra samme land i europæiske kampe. At vi møder dem to gange på så kort tid, tja, jeg ved ikke, om det er en fordel eller en ulempe. Havde vi ikke spillet mod dem onsdag, så havde vi forberedt os på samme måde, som vi altid ville gøre. Men nu kommer vi selvfølgelig til at kigge en del på onsdagens kamp og se, hvor vi kan forbedre os. Det er jo nærliggende at kigge på det seneste indbyrdes opgør – især når det blot lå fire dage før.

Om betydningen af søndagens Champions League-møde kontra onsdagens kamp:

- Kampen onsdag var selvfølgelig vigtig i forhold til at beholde førstepladsen i ligaen og sikre den så hurtigt som muligt. Men en sejr søndag vil betyde meget mere end ligasejren i onsdags, for den vil holde liv i vores europæiske kampagne. Vi vil virkelig gerne videre i Champions League, og skal vi videre, jamen, så skal vi hente de to point i Esbjerg – også for at opnå en fordelagtig parring og måske undgå Vardar fra den anden pulje.

Om mulighederne i Champions League:

- Vi tager én kamp ad gangen. Lige nu gælder det Team Esbjerg, og slår vi dem, ser muligheden for en kvartfinale rigtig fin ud. Men der er stadig et stykke vej og en del kampe, også ligakampe, mens Krim måske har et lidt lettere program. Vi må se, hvor langt det rækker for os, men der er ingen tvivl om, at vi går benhårdt efter at komme så langt som muligt.