29.08.2021, 13:37 | Af: Jonas Hooge | Foto: Herning-Ikast Håndbold

"En klub med dejligt store ambitioner"

I slutningen af sidste sæson blev Søren Rasmussen tilknyttet Herning-Ikast Håndbold som målmandstræner, og han glæder sig til, for alvor at komme i gang i klubben.

Søren Rasmussen tiltrådte i starten af april, og nåede dermed to måneder, inden sæsonen sluttede i starten af juni, så han er stadig "grøn" i jobbet som målmandstræner, og glæder sig til, at være med til at sætte sit præg på målmandstræningen. Da han fik henvendelsen omkring jobbet var det ikke nogen svær beslutning, fordi som han siger:

"Herning-Ikast er en klub med dejligt store ambitioner, som har været med i toppen af dansk kvindehåndbold gennem mange år, og som samtidig har nogle meget dygtige og spændende keepere, som også tiltaler mig meget. Der er en god kombination af stor rutine i Sabine Englert og Jessica Ryde, og så en talentfuld Mathilde Rømer, og er noget jeg glæder mig til at arbejde videre med", fortæller Søren Rasmussen.

Det er hans første job som målmandstræner, så han er også bevidst om, at han også er i en proces, hvor han også skal drage sig nogle erfaringer, samtidig med, at han skal få dygtiggjort vores tre keepere. 

"Jeg har masser af erfaring med fra min egen karriere, hvor jeg har prøvet en hel del, så giver mig en god ballast i rygsækken, men jeg er her også for at lære. Det er min første sæson som træner, og jeg har som mål at jeg vil være den bedste, også som målmandstræner, hvilket kræver at man udvikler sig i det man går og laver, så jeg er her også for at lære, men jeg føler samtidig at jeg har så meget med, at jeg med det samme kan bidrage, fordi ellers gik det ikke", fastslår Søren Rasmussen.

Han er stadig aktiv som målmand i Ribe-Esbjerg Håndbold, så der er en del logistik der skal gå op med kampe både som aktiv og som træner. En løsning der, i følge Søren, måske ikke er helt optimal, men den bedste løsning der kunne findes til en start.

"Det er ikke helt optimalt at jeg både er i Ribe-Esbjerg og Herning-Ikast, men vi har forsøgt at lave så god en løsning som muligt, og det synes jeg vi er lykkedes med. Jeg kan mærke, at jeg er utrolig motiveret for det, og bruger rigtig meget tid på at forberede mig, og finde på øvelser, som vi kan lave, så det har i den grad fanget mig, og der er ingen tvivl om, at det kommer til at fylde mere og mere, også efter at min egen aktive karriere er slut"