19.12.2016, 10:59 | Af: Kristina Hvas Stokholm | Foto: Getty Images

EM: Vikki på guldskamlen – Jørgensen og co. nummer fire

Fire hunulve kæmpede med om medaljer, hvoraf én løb med den helt store triumf

FCM Håndbolds Veronica Kristiansen kunne søndag aften kalde sig for dobbelt EM-guldvinder, da de norske håndboldfavoritter slog Holland i en spændende finalefight. Holland havde chancen for at udligne i de sidste sekunder, men smed den væk på en teknisk fejl. Kampen endte 30-29 i norsk favør, og dermed kunne de 11.000 tilskuere, med mange medbragte bjælder, i Scandinavium Arena bryde ud i jubel – Veronica Kristiansen inklusiv.

- Det er altid fedt at vinde guld. Men den her guldmedalje giver mig sult på mere, og jeg vil have mere guld. Der er mange, der siger, det er typisk os. Men det var dejligt at være så meget foran i første halvleg, for anden halvleg var ikke så god, fortalte Veronica Kristiansen til tv3sport.dk og fortsatte:

- I anden halvleg så det ud som om, at vi fejrede guldet i pausen. Men vi holdt føringen til slut, og der ligger så meget hårdt arbejde bag det her. Vi er vant til forventninger fra folk, så vi må bare arbejde hårdt, og jeg tror, det her hold kan nå rigtig langt, hvis vi fortsætter sådan her.

Veronica Kristiansen tegnede sig for to mål og to assists i finalekampen mod Holland.

Bronzen glippede for den danske FCM-trio
Stine Jørgensen og co. fik en flyvende start på dette års EM og overgik egne og eksperternes forventninger, da de spillede sig til semifinalen. Men i de afgørende medaljekampe, kom de rød-hvide til kort.

To nederlag til henholdsvis Holland og Frankrig gav en plads lige uden for medaljerækkerne. Den danske fjerdeplads er det bedste resultat siden EM 2010. Og selvom det ikke blev til medaljer, var FCM Håndbolds Stine Jørgensen stolt over resultatet.

- Jeg er rigtig ærgerlig over, vi ikke fik en bronzemedalje, det havde været helt fantastisk. Omvendt er jeg også rigtig, rigtig stolt over, at vi blev nummer fire. Det havde vi ikke regnet med inden turneringen. Og jeg er rigtig stolt over, hvordan vi har udviklet os som hold. Det er hurtigt et stort skridt, vi har taget gennem turneringen, sagde Stine Jørgensen til DR.

Landsholdsanføreren blev noteret for 47 mål ved EM 2016 – kun overgået af Norges topscorer Nora Mørk, der scorede 53 mål.

Svenske Sabina Jacobsen og Linn Blohm måtte nøjes med en ottendeplads ved EM på hjemmebane. Efter et nederlag på 19-21 til bronzevinderne fra Frankrig stod det klart, at dette års EM værter ikke gik videre til semifinalen.

Nu venter der de hårdt kæmpende hunulve en uges pause, inden det igen går løs på håndboldbanen. Denne gang i FCM-trøjen, hvor holdet skal forsøge at forsvare pokaltitlen i Santander Final4. Første udfordring hedder rivalerne fra Viborg i en semifinalekamp den 29. december i JYSK Arena, Silkeborg. Køb billetter her >>