04.03.2017, 20:33 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Dyr første halvleg kostede for FCM

Holdet tabte for første gang i sæsonen på hjemmebane, da et stærkt Larvik-mandskab vandt i Ikast.

Györ, Rostov-Don og de regerende Champions League-mestre fra CSM Bucuresti. Den ene europæiske topklub efter den anden er blevet væltet i IBF Arena i denne sæson, men lørdag svigtede den midtjyske hjemmebanestatistik på lutter sejre i turneringens hjemmekampe. Et norsk mesterhold med navne som Sandra Toft, Marit Frafjord, Thea Mørk og Amanda Kurtovic vandt andensidste puljekamp i hovedrunden efter 24-28 i den ellers så stærke ulveskanse.

Også den mangeårige Ikast- og FCM-spiller, Gro Hammerseng-Edin, var med for nordmændene, der allerede i løbet af første halvleg satte kampen mere eller mindre på plads. FCM-pigerne var med i kampens første minutter indtil stillingen 4-4, men herfra eksploderede naboerne fra nord og bragte sig foran med 4-10. En midtjysk timeout undervejs gjorde ikke nogen mærkbar forskel.

For en stund steppede holdet op forsvarsmæssigt, men et stresset og forhastet angrebsspil førte ikke mange scoringer med sig. Et friskt pust kom fra venstrefløjen, hvor Emma Friis erstattede Mie Augustesen, og det bare 17-årige fløjtalent scorede to mål før pausen. Larvik-spillerne var dog enormt kyniske, hver gang de mødte den vaklende ulvedefensiv, og en udvisning til Sabina Jacobsen i første halvlegs afslutning betød en pausestilling på 11-18.

Det var dog langt fra slut, for blot få minutter inde i anden halvleg fik hjemmeholdet bid i kampen, og trods en udvisning til Stine Jørgensen blev det hurtigt 16-20. FC Midtjylland havde sågar flere muligheder for at komme på minus tre, men et par store tekniske fejl og et par tvivlsomme dommerkendelser ødelagde det midtjyske spil.

De norske mestre lagde igen afstand, og tiden løb langsomt ud for FCM-pigerne, der ikke formåede at svare tilbage. På en svær dag måtte midtjyderne sande et nederlag på 24-28, og dermed skal holdet afgøre sin videre Champions League-skæbne i hovedrundens sidste opgør ude mod Krim. Efter 28-19 i det første indbyrdes opgør har FCM dog en del scoringer at give af ift. slovenerne, der har to point færre.

EHF Champions League:
FC Midtjylland – Larvik HK 24-28 (11-18)

Stillinger undervejs:
3-3, 4-10, 6-10, 6-12, 9-16, 11-16, 11-18 (pause), 16-20, 17-23, 19-26, 21-26, 24-28 (slut)

Målscorere for FCM:
Stine Jørgensen 9, Louise Burgaard 5, Veronica Kristiansen 4, Emma Friis 3, Sabina Jacobsen 1, Linn Blohm 1, Mie Augustesen 1.