03.05.2022, 09:54 | Af: Jonas Hooge | Foto: Herning-Ikast Håndbold

DM-slutspillet blev efter en flot sæson for U-17 op ad bakke

I den forgangne weekend var vores U-17 hold afsted til DM-finalestævne i Arena Næstved, hvor de fire bedste hold i Danmark dystede om DM-guldet. To hold fra vest og to hold fra øst.

I lørdagens semifinale ventede vinderne af østpuljen, FIF, på pigerne. Det blev en intens kamp hvor holdene fulgtes helt ad indtil der var spillet 40 minutter. HIH-pigerne havde undervejs en tre- målsføring, men FIF´erne holdt fast og det var forskellen da tingene ændrede fortegn i anden halvleg. Et par uheldige defensive beslutninger og tekniske fejl i angrebet betød, at københavnerne trak pludseligt fra. Det lykkes ikke at komme tilbage, på trods af føringen ved halvleg. 

”Vi havde set frem til kampen mod FIF, og en mulig chance for en finale dagen efter mod vest puljens vindere Skanderborg. Det blev det dog ikke til, da FIF undervejs i anden halvleg fik taget modet fra os med deres offensive forsvar og kontraspil. Sammenholdt med, at vi i denne kamp, modsat det meste af året, ikke rigtig ramte noget defensivt. Vi havde i bagklogskabens ulidelige klare lys, formentlig brugt for lidt tid på os selv og vores styrker, sammenholdt med spændingsniveauet og en skarp modstander”, lyder det fra cheftræner Leif Johnsen.
 
Oven på lørdagens nederlag, skulle vi søndag forsøge at rejse os i kampen om bronzemedaljerne, hvor fynske GOG ventede. De havde tabt deres semifinale til Skanderborg Håndbold med hele 33-21. I en særdeles tæt kamp, var det GOG der trak det længste strå, og med en sejr på 27-26 endte bronzemedaljerne i Gudme.

”Kæmpe respekt til pigerne, som kæmpede med alt, hvad de havde. Vi brændte dog alt for mange chancer undervejs, men sled også med ressourcerne, da lørdagens semifinale havde kostet Cecilia Hovgaard og Lieselotte Heinreich. Men på trods af dette, gik pigerne all in og for første gang i denne sæson, har flere af vores bagspillere prøvet at spille over 50 minutter i en tællende kamp”, lyder det fra Leif der tilføjer:
 
”4. pladsen betød at vi fik en erindringsmedalje og det er et godt ord for hvordan denne sæson vil ligge sig i mig som træner. Pigerne og samarbejdet med Mark, har efterladt ufattelig gode minder og erfaringer, som bekræfter mig i den måde vi har arbejder med håndbolden, i en kompleks tid for aldersgruppen. Trods savnet af denne fantastiske flok, ser jeg allerede frem til at starte op igen med den nye årgang”.