04.12.2018, 10:00 | Af: Jan Skjødt Østergaard Pedersen | Foto: Erik Laursen

Damehåndbolden i det midtjyske på vej mod balance

Økonomisk fremgang i det midtjyske

Med en forøgelse af indtægterne – specielt på sponsorsiden på 834.000 kroner og en omkostningsreduktion på 1,7 mio. kroner, lykkedes det for ledelsen i Herning-Ikast Håndbold at forbedre årsresultatet for sæson 2017/2018 med knap 2,5 mio. kroner i forhold til sæsonen før.

Sidste sæson var den første i det selvstændige set-up efter fissionen fra FC Midtjylland. Den store resultatmæssige forbedring er realiseret til trods for, at deltagelse i DM-semifinalerne mislykkedes for første gang i 10 år.
Til gengæld skabtes der indtægter via kvalifikationen til kvartfinalen i Champions League.
Resultatet før skat blev på minus 993.000 kroner, men klubben har fortsat et kapitalgrundlag på lige knap 5 mio. kr.

Den positive økonomiske udvikling ser ud til at fortsætte ind i den igangværende sæson, hvor man for første gang optræder i den lyngfarvede spilledragt med enhjørningen på brystet under navnet Herning-Ikast Håndbold.

-Vi kender nu resultatet for de første fire måneder, og selvom meget kan ske i en sæson, der er ung endnu, er vores bedste forecast for året et nul-plus resultat, siger direktør Jakob Mølgaard Christensen i en kommentar til regnskabet.

Han har i optakten og starten af sæsonen kunnet glæde sig over et fortsat stigende sponsorprovenu
– Erhvervslivet både i og uden for vore to udspringskommuner har virkelig taget godt imod vores nye koncept og friske udtryk, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Holdet er aktuelt nummer 5 i ligaen – en placering fra det målsatte men kun to point fra 2. pladsen, som vil give 2 point med over i slutspillet.

- Samtidig er vi med blandt de 16 sidste hold, der via et puljespil, skal dyste om EHF Cup’en, så vi kan glæde os over, at vi både formår at performe sportsligt og økonomisk her i vores 29. sæson i den bedste række i dansk damehåndbold, slutter Jakob Mølgaard Christensen.