16.04.2018, 14:22 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Cheftræneren ser stolt tilbage på Champions League-kampagne

FCM Håndbold nåede kvartfinalen, hvor sidste års finalister fra Vardar tog stikket videre.

Weekendens returopgør i Skopje var det sidste Champions League-opgør for FCM Håndbold i denne sæson. Kvartfinalen blev endestationen efter samlet nederlag på otte mål til HC Vardar, der dermed snuppede pladsen i Final4.

Hjemme i Ikast var FCM ellers tæt på en kæmpe overraskelse i kamp ét, og længe lignede det en sejr mod Andrea Penezic, Barbara Lazovic, Dragana Cvijic og de andre stjernespillere på det makedonske storhold. En dårlig periode med lang scoringspause i anden halvleg betød dog, at gæsterne vandt snævert efter 23-24.

- Mod Vardar spillede vi en rigtig fin hjemmekamp. Den kunne vi godt have tænkt os at vinde, som vi egentlig havde muligheden for. Samlet set over to kampe fik vi dog også set, hvilket verdensklassehold Vardar nu engang er. Det er ikke for sjov, at de spillede Champions League-finale sidste år, fortæller manden, der leder FCM-spillerne fra sidelinjen.

Stor international bedrift

Kristian Kristensen kan nu kaste et tilbageblik på en kampagne, hvor hans mandskab fik det maksimale ud af midlerne.

- Set i et helhedsperspektiv over vores samlede præstation i Champions League, så er jeg stolt over, hvad vi har præsteret. Det er dét, vi kan række til på denne scene, sammenfatter cheftræneren indledningsvist om holdets bedrift i en turnering, der bød på modstand af den helt tunge slags.

- Når man så dykker lidt længere ned og kigger tilbage på den første gruppe, vi kom videre fra (Györ, Rostov-Don og Brest, red.), så er det faktisk her, jeg synes, præstationen var allerstørst. Det var flot, at vi skubbede Brest ud og kom videre med to point fra hjemmesejren over Rostov-Don. Efterfølgende var det en stærk præstation, at vi formåede at holde Nykøbing stangen og spille os i kvartfinalen, siger cheftræneren.

Semifinalen skal i hus

Med Champions League som et veloverstået kapitel skal fokus samt alle kræfter - fysiske som mentale - nu kanaliseres over i ligaens slutspil.

Her ligger FCM Håndbold til at gå videre på en semifinalegivende andenplads i Gruppe 2, efter at holdet tog en stærk sejr i Silkeborg i tirsdags. Men arbejdet skal gøres færdigt.

- I første omgang ligger der en kamp hjemme mod Viborg, hvor vi selv kan afgøre den videre færd til semifinalen. Det vil være smart at lukke andenpladsen allerede nu, frem for at vi skal ned og hente point i Odense i den sidste kamp, hvilket bliver en stor opgave. Vi lægger al fokus ind på at få samlet vores kræfter til at kunne tage semifinalepladsen på lørdag (mod Viborg, red.).

Opgøret spilles altså lørdag i IBF Arena med kampstart kl. 16:10.

Du kan sikre dig billet til kampen her >>>