30.12.2016, 01:00 | Af: Jonas Dahl Nielsen | Foto: Getty Images

Cheftræneren om finaleplads: Taktisk var det til 'UG'

FCM storsejrede i pokalsemifinalen mod Viborg HK.

Arkivfoto.


En overbevisende sejr - og lidt mere til. Der var tale om decideret klasseforskel, da FC Midtjylland var bedst hele vejen og slog Viborg HK med 32:21 i JYSK arena. Dermed tager holdet den ene finaleplads ved kvindernes første Final4.

FCM-træner Kristian Kristensen havde ikke regnet med hele 11 måls forskel på FCM og Viborg i en pokalsemifinale.

- Nej, nej, det havde jeg ikke forudset. Jeg havde troet, at det ville blive en tæt affære, men det gjorde det ikke, og det er pigernes fortjeneste, siger cheftræneren, der ikke kan skjule sin store tilfredshed med både resultatet og vejen dertil.

- Jeg er ovenud tilfreds. Det er jo en stor indsats, især taget omstændighederne med kort træningstid sammen i betragtning (det var første turneringskamp efter EM, red.). Det viser lidt, hvad pigerne her er gjort af.

Nøglen til storsejren lå på egen banehalvdel. En stærk defensiv gav mulighed for offensiv eksplosivitet og aggressivitet samt masser af lynhurtige kontrastød.

- Jeg synes, vi dækker fremragende op defensivt, og vi får løbet de rigtige steder og lagt de rette tryk. Rent taktisk gennemførte vi kampen til UG, siger Kristian Kristensen, hvis taktiske oplæg blandt andet gik på at holde et højt gear gennem hele kampen.

- Vi havde snakket om at løbe på alt, også når de scorede, for at forsøge at få tempoet i kampen op - og holde det oppe. Det ville vi rigtig gerne, og det lykkedes vi med, hvilket også beviser, at pigerne ikke er slidte oven på EM.

Finale mod Randers
I fredagens finale venter Randers HK, der slog Team Tvis Holstebro ud efter to gange forlænget spilletid. Selv om FCM-træneren erkender, at han og de midtjyske piger må påtage sig favoritværdigheden, er han langt fra klar til at kåre sig selv og holdet til pokalmestre.

- Randers har et godt hold, det hersker der ingen tvivl om. Jeg tænker, at de nok er farligst, når de er underdogs, og det vil de - uden at det skal lyde arrogant - være mod os. Det afgørende bliver, hvem der har de fleste ressourcer og mest teknisk snilde, siger Kristian Kristensen og påpeger netop ressourcerne som en mulig fordel for FCM.

- Man kan antage, at det kommer os til gode, at de spillede 20 minutter mere i dag, når der er så kort restitutionstid. Men omvendt er det Randers' første pokalfinale, og de har alt at vinde. Når der er en pokal at spille om, så kan man godt vente med at ømme sig til dagen efter, slutter cheftræneren.

Pokalfinalen mellem FCM og Randers spilles kl. 16:00, mens tredjepladsen til Final4-stævnet skal findes mellem Team Tvis Holstebro og Viborg HK fra kl. 14.