09.12.2021, 13:47 | Af: Jonas Hooge | Foto: Herning-Ikast Håndbold

Caroline byttede Løgstør ud med Ikast

Caroline Søgaard er blot 17 år, men har allerede sagt farvel til de trygge rammer i Løgstør, og jagter nu en tilværelse som håndboldspiller i Ikast.

Efter et år på ISI Idrætsefterskolen i Ikast, er Caroline i år rykket ind på Sportscollege, hvor hun sideløbende med håndbold går på HHX i Ikast. Hun er egentlig U-17 spiller, men er rykket op på Herning-Ikast´ U-19 hold, og træner fra tid til anden med på ligaholdet. Hun er netop udtaget til en landsholdssamling med U-17 landsholdet, der om en uges tid skal til Ungarn for at deltage i en træningsturnering, og har været med omkring diverse landshold siden de første kredssamlinger.

"Vi tager til Ungarn den 14. december, hvor vi skal møde Ungarn, Rusland og Tyskland i en træningsturnering, som Ungarn har inviteret til, det er altid godt med lidt julehåndbold", kommer det smilende fra Caroline, der fortsætter:

"Jeg har været med på diverse landshold siden U-14, hvor det starter ud med kredssamlinger, så jeg kender lidt til systemet"

Caroline er som tidligere nævnt fra Løgstør, og er nu i gang med første år på HHX, og føler hun er faldet godt til i Ikast.

"Oprindeligt har jeg spillet i Løgstør, men efter et år på ISI, så er jeg rykket ind på Sportscollege, og går på HHX. Jeg startede på U-17, men er nu rykket op til U-19, og det fungerer rigtig fint, og er meget naturligt, da jeg også spillede sammen med flere af holdkammeraterne sidste år. Det er lidt specielt at være flyttet hjemmefra, men jeg føler der er et godt miljø i Ikast, hvor jeg føler mig hjemme, og hvor jeg kan udvikle mig. Efter mit år på efterskolen virkede det helt naturligt at blive her, og den beslutning er jeg rigtig glad for".

Caroline erkender, at det var en stor beslutning at rykke fra Løgstør og til Ikast i så ung en alder, og det kan til tider godt være hårdt, især efter en træning eller kamp der måske ikke er gået helt efter planen. Hun har dog heldigvis en god værelseskammerat, og de får vendt verdenssituationen, når tingene er lidt svære.

"Det er jo det her jeg vil, men det var da en stor beslutning, og det kan da godt være hårdt nogen gange, men jeg har en rigtig god værelseskammerat som også spiller håndbold, og vi er gode til at bakke hinanden op, og få talt om tingene, hvis der er noget der er lidt svært samtidig med, at mine forældre jo ikke er længere væk end et telefonopkald, så jeg synes indtil nu, at det går som det skal", lyder det fra Caroline, der drømmer om, at få en professionel karriere som håndboldspiller.

"Drømmen er at få en karriere i klubben og komme til at leve af det, og måske senere hen komme på A-landsholdet, det vil være stort"